21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez perdelerini 21 Ekim'de açıyor

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, bu sezon “Kaç Baba Kaç” ve “Bir Kış Dönemi Şenliği” oyunlarıyla perdelerini açacak. “Kaç Baba Kaç” oyununun ilk gösterimi, Yeni Mahalle Semt Evi'nde 21 Ekim'de saat 20.00'de yapılacak.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu (KBTT), bu sezon iki oyunla seyircisinin karşısına çıkacak. KBTT'nin yetiştirdiği oyuncular, Roy Cooney'in yazdığı Fars Komedisi “Kaç Baba Kaç” ve Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların yer aldığı “Bir Kış Dönemi Şenliği” oyunlarını sahneleyecek.

Kepezli tiyatrocular, “Kaç Baba Kaç”, oyunuyla da ilk kez yabancı bir yazarın eserini de sahnelemiş olacak. Oyunun ilk gösterimi, Karatay Lisesi'nin yanındaki Yeni Mahalle Semt Evi'nde 21 Ekim'de saat 20.00'de yapılacak. “Bir Kış Dönemi Şenliği” oyunu ise 4 Kasım'da Yeni Mahalle Semt Evi'nde sahnelenecek. İki oyunda, Mayıs ayına kadar ayda bir kez gösterimde olacak.

“Kaç Baba Kaç” oyununun yönetmenliğini Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu Eğitmeni Gökhan Avkıran yapıyor. Roy Cooney'in yazdığı Haldun Dormen'in çevirimini yaptığı “Kaç Baba Kaç” kahkaha dolu bir oyun. Oyun, izleyiciyi gülmekten kırıp dökeceği ve aynı zamanda da hayatın cilvelerine dair tatlı mesajlar vereceği müthiş bir komedi.. “Kaç Baba Kaç” adlı oyunda, hastanede geçen olaylarda yasak ilişkinin sonucu yıllar sonra ortaya çıkan oğlu ile yüzleşemeyen bir doktorun başından geçenler anlatılıyor.

“Kaç Baba Kaç” oyununun Yönetmeni ve KBTT Eğitmeni Gökhan Avkıran da, ilk kez sahneleyecekleri yabancı bir yazarın oyunuyla, Kepezlileri eğlendireceklerini söyledi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e, tiyatroya verdiği destekten dolayı teşekkür eden Avkıran, “Sayın Öner ve Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, 3 yıldır Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu'na inanılmaz bir destek verdi. Bu desteği arkamızda hissederek bu yıl hem ilk kez bir yabancı oyunu sahneleyeceğiz hem de iki oyunla perdelerimizi açacağız. Oyunları, Kepez'de yaşayan, Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun yetiştirdiği oyuncular sahneleyecek. Eğitmenleri olarak bundan gurur duyuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?