7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez personeline ilk yardım kursu

Antalya Kepez Belediye personeli, ilk yardım konusunda eğitiliyor. İlk yardım uzmanı tarafından uygulamalı şekilde verilen eğitime katılanlara sertifika verilecek.


Kepez Belediyesi, ülkemizde doğru bir şekilde uygulanamayan ilk yardım konusunda, personelini bilgilendirmek amacıyla, eğitim kursu düzenledi. Köni Özel Sağlık Hizmetleri’nin verdiği eğitim kursunda, personel ilk yardım konusunda bilgilendiriliyor. İlk yardım kursuna, 41 belediye çalışanı katıldı.


İlk Yardım Uzmanı Alper İşçan, uygulamalı bir şekilde, ilk yardım konusunda belediye çalışanlarını bilgilendiriyor. Kursiyerler, kalp masajı nasıl yapılır, boğulma vakalarına nasıl müdahale edilir, trafik kazalarında sıkışan kazazedeler nasıl kurtarılır, zehirlenmelerde, böcek, yılan ve kene ısırmalarında nasıl davranılır konularında eğitim alıyor. Kursa katılan 41 belediye çalışanına, eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifika verilecek.


Önce insan anlayışı ile çalıştıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, eğitim kursuyla, belediye personelini ilk yardım konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 19:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turgay AKTÜRK IP: 88.252.97.xxx Tarih : 2.12.2008 18:25:54

sayın Alper İŞCAN beyden 28.10.2007 Tarihinde almış olduğumuz İLK YARDIM Kursunda öğrendiğimiz temel bilgiler gerçekten çok Faydalı ve yararlı oldu ve almış eğitim sonucu bilinçliolarak kazazedelere boğulma olaylarında müdahale etmemiz inanın can kayıplarını önledi bu sebepten dolayı ülkemiz için bu tür eğitimlerin heleki insan sağlığı ile ilgili eğitimleri tüm vatandaş olarak almamız gerektiğini bidirmek istedim ayrıyetten Hocamız Alper beyede çok teşekkür ederiz saygılarımla