21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez semt pazarlarına kavuşuyor

Antalya'nın Kepez Beldesi'nde kapalı pazaryeri sayısı 7'e çıktı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, göçü özendiren ve denetimi zor olan sokak pazarlarını kaldırarak, yerlerine modern semt pazarları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Şu ana kadar beldeye 5 modern kapalı semt pazarı yaptıklarını belirten Öner, 2008 yılı içerisinde bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Yolları asfaltlanan ve parkı yapılan Ünsal Mahallesi'nin semt pazarı sorununu da çözüldüğünü belirten Öner, "Mahalleye, içerisinde 52 esnafın bulunacağı açık semt pazarı yapıldı. Pazartesi günleri kurulacak olan semt pazarı, Ünsal Mahallesi, Santral ve Kepezaltı Mahalle sakinlerine hizmet verecek. Göksu Mahallesi de, sokak pazarından kurtuluyor. 100 esnafın yer alacağı açık semt pazarı tamamlandı. Mahalle sakinleri, perşembe günleri semt pazarından alışverişini yapabilecek" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, denetimi zor olan sokak pazarlarının kaldırılarak, Antalya'ya yakışan, sağlıklı, esnafı belli olan, denetimini yapabildikleri modern semt pazarları yaptıklarını söyledi. Şu ana kadar beldeye 5 kapalı semt pazarı kazandırdıklarını belirten, "Denetimi zor olan, göçü özendiren, kışın çamur, yazın toz içerisinde kalan mahalle aralarında pazar kurulmasını uygun bulmuyoruz. Şu ana kadar 15'e yakın sokak pazarını kaldırdık. Semt pazarları yaptıkça, sokak pazarlarını kaldırmaya devam edeceğiz. Kepez'de başlattığımız kentsel dönüşümü, çağdaş kent hedefini semt pazarlarında da gerçekleştiriyoruz. Belde insanımızı, yakasında kartı olan, aldığı ürünü tartabildiği, sağlıklı pazarlarda alışveriş yapma imkanına kavuşturuyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?