1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez tiyatroda...

KEPEZ TİYATRODA

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı Cem Günen’in yazdığı, Semir Sergen’in yönettiği “Hünkar ile Mimar” adlı oyunla personelini tiyatro ile buluşturdu.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Hünkar ile Mimar” adlı oyun, Haşim İşçan Kültür Merkezi Antalya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde, Kepez Belediyesi için sahnelendi. Cem Günen'in yazdığı, Semih Sergen'in yönettiği oyunu, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile Kepez Belediye çalışanları izledi. Davetliler, Cihan Mimarı Koca Sinan ve dört kıtaya hükmeden Kanuni Sultan Süleyman’ın saltanat, sanat, siyaset, şiir, yazgı ve aşkla ilgili düşüncelerinin anlatıldığı oyunu ilgiyle takip etti.

Dekoru Sertel Çetiner'e, kostümü Sevgi Türkay'a, ışık düzeni Mehmet Yaşayan'a ait olan oyunda, Orhan Özyiğit, Semih Sergen ve Handan Kılıç rol aldı.

Oyundan sonra sahneye davet edilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oyunculara ve Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Semih Gürata’ya, çiçek takdim ederek, bu güzel oyunu Antalyalılarla buluşturdukları için teşekkür etti.

Oyunda, Mimar Sinan'ın, Şehzade Mustafa'nın başını vuran Kanuni Sultan Süleyman ile sohbeti sırasında onun vicdanına seslenmesi anlatılıyor. Beş yüz sene önce bir gece… Cihan Mimarı Koca Sinan ve Dört Kıtaya hükmeden Kanuni Muhteşem Süleyman sarayın has odasında bir araya gelir.

Şehzade Mustafa’nın başını vuran adil Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcı, bu kez de Şehzade Bayezit’in başının üstünde dolanmakta ve Kanuni’nin aklı Fatih yasasında, kalbi Hürrem Sultan’a verdiği sözdedir. Tarihe mal olmuş bu iki insan, sanat, saltanat, siyaset, şiir, yazgı ve aşk gibi pek çok şeyden konuşurlar ve akıl sahibi Koca Sinan, Kanuni’nin vicdanına seslenir. Oyun Mimar Sinan’ın da Sultan Süleyman’ın da hiç beklemediği bir şekilde sonlanır.

KEPEZ TİYATRODA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:03:00
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 16:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?