7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez tiyatroyu sevdi

Antalya Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu (KTT), oyuncu adaylarını yetiştirmeye devam ediyor.

Üç yıl önce Kepez’de tiyatroyu sevdirmek amacıyla kurulan KTT’nin oyuncu kursu, büyük ilgi görüyor. KTT, üç yıldır açtığı kursta amatör tiyatrocuları yetiştiriyor. Bu sezon sahnelediği Yedi Kocalı Hürmüz oyunu ile izleyenlerden büyük alkış olan Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun, oyuncu kursu başvuruları tamamlandı. Büyük ilgi gören yeni dönem tiyatro kursuna 100’e yakın kişi başvurdu.

Seçmelerin ardından oyuncu adayları, Tiyatro Sanatçısı Gökhan Avkıran tarafından eğitilecek. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler de, bir oyunla hünerlerini gösterecek. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nda üç yıldır eğitimlerini devam ettiren kursiyerler de sertifika alacak. Kepez Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Antalya Valiliği’nin oluruyla, kursta üç yılını tamamlayanlara “Tiyatro Sertifikası” verilecek.

Bu arada, 2. Ramazan Şenliği’nde seyirciyle buluşan ve beğeniyle izlenen Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yetiştirdiği oyuncuların sahnelediği “Yedi Kocalı Hürmüz” oyununun Galası da, 6 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?