1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez toplu konutları satışta

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, TOKİ işbirliği Gazi Mahallesi’nde başlattıkları toplu konut uygulamasının kura ile satışa sunulan 2. etabındaki 308 konutla, Antalyalılar’ın kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in, ilçenin gecekondu kaderini değiştirmek için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile Gazi Mahallesi’nde başlattığı Bin 400 toplu konut projesinin 1. ve 2. etaplarındaki 840 konutun inşası tamamlandı.

1. etaptaki 448 konut, toplu konut uygulaması alanında yasal izinleri alınarak gecekonduları yıkılan hak sahiplerine verilecek. 2. etaptaki 308 konut da TOKİ tarafından kura yöntemiyle satışa sunuldu.

Konutların satışıyla ilgili işlemler 12 Ocak’ta başladı. 308 konuttan almak isteyenler, 30 Ocak tarihine kadar Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapabilecekler. 2+1 şeklindeki konutlar, en düşük 69 bin 512 TL’den, en yüksek 83 bin 465 TL’den satışa sunuldu. Antalyalılar 434 TL’den başlayan taksit fiyatlarıyla konut sahibi olabilecek. “Şehit Aileleri” kuraya girmeden konut alma hakkı tanındığını ifade eden Toki Komisyon Başkanı Hasan Demir, “Ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

“İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs Ve Vatani Hizmet Gazilerine” 3 adet
kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak” diye konuştu.

“Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 05 Şubat 2009 tarihinde çekilecek. 308 konutun inşası da yüzde 80 oranında tamamlandı. 2. etaptaki toplu konutlara başvurmak isteyenler “www.toki.gov.tr” adresinden daha ayrıntılı bilgi alabilirler.
Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de toplu konut projesiyle hem Kepez’de kentsel dönüşümü başlattıklarını hem de Antalyalılar’a kira öder gibi ev sahibi olma şansı tanıdıklarını söyledi.

Gazi Mahallesi’nde başlattıkları toplu konut uygulamasının Türkiye’de kentsel dönüşümde bir ilk olduğuna dikkat çeken Öner, “Gecekondu bölgelerinin ıslahına örnek olacak bir uygulama başlattık. Konutların yapılacağı alandaki 365 gecekonduyu, hak sahiplerinin rızasını alarak yıktık. Toplu konut projesindeki evleri tamamlanıncaya kadar hak sahiplerine kira yardımında bulunduk.” dedi.

Bin 400 toplu konut uygulamasının ilçenin ekonomik değerini artırdığına işaret eden Başkan Erdal Öner, “Düne kadar toplu konut uygulamasını yaptığımız Gazi Mahallesi ve çevresinde bir tane inşaat yapılmıyordu. Toplu konutun uygulanmaya başlanmasıyla birlikte bölgede inşaat sayısında inanılmaz bir artış var. Toplu konutla hem Kepez’i güzelleştirdik hem de insanımıza sağlıklı, modern konutlarda yaşama imkanı sunduk. Toplu konut uygulamasıyla Seçim beyannamemde Kepez halkına verdiğimiz bir hizmet sözünü daha icraatla yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Öner, sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamen bitirilen 448 konutun da önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 17:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?