7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez Toplu konutta 2. ihale

Kepez Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılan 1400 konutluk toplu konut projesinde, 448 konutun ardından 2008 Mart ayında 392 konutun yapımı da ihaleye çıkıyor.

Kepez Belediyesi’nin, TOKİ işbirliği ile Gazi Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlattığı bin 400 konutluk toplu konut çalışmasında ikinci etap başlıyor. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, beldenin gecekondu kaderini değiştirecek olan toplu konut projesinin 392 konuttan oluşan 2. kısmının ihalesinin 2008 Mart’ın 13’ünde yapılacağını söyledi.

2. kısmın ihale aşamasına geldiği de Toplu Konut İdaresi’nin internet sayfasında yayınlandı. Toplu konut çalışması yapılan alanda evleri yıkılan hak sahiplerine verilecek olan ilk etaptaki 448 konutun inşası da 2008’de Şubat ayı sonlarında bitirilmesi hedefleniyor. 8 bloktan oluşan 448 konutun inşası ise büyük oranda tamamlandı. 448 konutun halka satışının yapılmayacağının altını çizen Başkan Öner, “1. etapta yaptığımız konutlar, toplu konut çalışması alanında gecekonduları yıkılan hak sahiplerine vereceğiz. Daha sonra ihale edilerek yapılacak olan 952 konutu satışa çıkaracağız.” dedi.

Gazi Mahallesi’nde gecekondular yıkılarak toplu konut projesinin başlatılmasının Kepez’deki kentsel dönüşümün bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Öner, “Biz bu gecekonduları vatandaşlarımızın rızalarını alarak, yasalar içerisinde yıktık. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında gecekonduları yıkarak, TOKİ ile birlikte uygulamaya koyduğumuz bin 400 konutluk toplu konut çalışması örnek bir uygulamadır. Bu çalışma, Antalya kent merkezinin mimari yapısını, Kepez’in gecekondu imajını değiştirecektir. Artık Kepezliler, çağdaş, sağlıklı ve sosyal imkânları olan konutlarda yaşayacaktır” diye konuştu.

Toplu konut çalışmasının ikinci etabının ihale sürecinin Mart ayında başlayacağını belirten Başkan Öner, şöyle devam etti: “7 bloktan oluşan 392 konutun ihalesi, TOKİ tarafından 2008’de Mart’ın 13’ünde yapılacak. Konutların yapılacağı alandaki gecekondular, hak sahiplerinin rızaları ve yardımları ile yıkıldı. İkinci kısımda yapacağımız konutlar, Toplu Konut İdaresi tarafından satışa çıkarılacak. Bu konutların hangi şartlarda ne zaman satışa çıkarılacağı daha sonraki günlerde kamuoyuna açıklayacağız.”

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 14:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?