21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepezaltı ve Santral'de referandum

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'ndeki 226 parselden oluşan arsaların, kentsel dönüşüm projesi kapsamında daire tapusu şeklinde mi, yoksa tapu olarak mı, verileceğini, referandum yaparak belirleyeceklerini söyledi.

Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunu çözülen ve tapusu Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan Kepezaltı ve Santral Mahalleleri’ni ilgilendiren 226 parselin hak sahiplerine nasıl tahsis edileceğine referandumla karar verilecek. Vakıflar İdaresi’nin, kamulaştırma bedeline açtığı davanın sonuçlanmasının ardından 226 parselin hak sahiplerine tahsisi çalışmaları başladı.

Kepez Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin belirlediği 55 milyon YTL kamulaştırma bedel farkını, vatandaşın kolay bir şekilde ödeyebilmesi için projeler geliştirdi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tapuların tahsisi ile ilgili Kepezaltı ve Santral Mahalleleri sakinleriyle toplantı yaptı.

Kepez Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Öner ve Türel, kamulaştırma bedel farkının vatandaşın rahat bir şekilde ödeyebilmesi için yaptıkları çalışmaları anlattılar; hak sahiplerinin tapu tahsisi ile ilgili görüşlerini dinlediler.

Kamulaştırma bedel farkının yüksek olmasından dolayı hak sahiplerinin lehine olacak çözümler geliştirdiklerini belirten Başkan Öner, “Arsa bedel farkının yüksek olmasından dolayı kentsel dönüşüm projesi kapsamında daire verme veya arsa tapusunu verme şeklinde hak sahiplerine seçenekler sunduk. Hak sahiplerine arsa tapusunu verme konusunda bir sıkıntı olmadığını belirten Öner şöyle devam etti; Arsa tapusu verme, vatandaşın lehine olan bir çözüm değildir. Vatandaşımızın lehine, sorununu çözecek olan kentsel dönüşüm projesini geliştirdik. Brüt 400 metrekare hak sahibi olan bir vatandaşımıza ne kadar daire verebileceğimizin çalışmasını yaptık. Öneriler geliştirdik. 400 metrekare arsası olan hak sahibine, 70 metrekare’den 4, 140 metrekare’den de 2 daire verebileceğimizi belirledik. Toplantılar yaparak, önerilerimizi Kepezaltı ve Santral Mahallesi sakinleriyle paylaşmaya devam edeceğiz. İki mahallede de hak sahipliği tespitini yaptık. Geçmiş yönetimler döneminde yapılan hatalar sonucu arapsaçına dönen tapu sorunlarını çözmek için gece-gündüz uğraştık ve sonuna yaklaştık. Kepezaltı ve Santral Mahalleleri’nde, Ağustos başında yapacağımız referandumla, tapuların nasıl verileceğini belirleyeceğiz. Vatandaşımızın kararına göre de tapu tahsisi işlemlerine başlayacağız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Kepezaltı ve Santral Mahalleleri’nde tapuları, hak sahiplerinin istediği şekilde vereceklerini ifade etti.

Vatandaşın memnuniyetinin önemli olduğunun altını çizen Türel, “ Bizim derdimiz, sizlerin memnuniyetidir. Bildiğimizi okumak gibi bir düşüncemiz yok. Olsaydı bu konuları burada sizinle paylaşmazdık, konuşmazdık.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 16:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?