1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepezaltı’lı çocuklara ücretsiz tiyatro

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Merkeze Uzak Semtlerde Tiyatro Günleri’ başladı. Etkinlik çerçevesinde “Keloğlan ve Cıbıl Kurt” adlı çocuk oyunu Kepezaltı’lı çocuklar için ücretsiz sahneledi.

Kepezaltı Fikret Haluk Saraçoğlu İlköğretim Okulu Salonu’nda sahnelenen oyunda, birçoğu ilk kez tiyatro ile buluşan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi. Kent merkezindeki tiyatro salonlarında oyun izleme olanağı bulamayan vatandaşların bu hizmeti kendi bölgelerinde almalarını sağlamak amacıyla planlanan etkinlik, bir hafta boyunca 6 farklı merkezde, 5 farklı tiyatro ekibinin oyunlarıyla gerçekleştirilecek.

Döşemealtı Atatürk Kültür Parkı, Çamlıbel Mahallesi Kültür Çadırı, Ermenek Mahallesi Kültür Çadırı, Aksu Öğretmen Okulu Salonu ve Büyükşehir Semtevi sahnesinde halk her gün saat 21.00’de tiyatro ile buluşturulacak.

Etkinlik çerçevesinde, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu Turgut Özakman’ın yazdığı Ocak, Antalya Bölge Tiyatrosu Nazım Hikmet’in Ateş ve İhanet, Antalya Belediye Tiyatrosu Nurhan Karadağ’ın kaleme aldığı Düğün Evi Oyun Evi, Antalya E Tipi Cezaevi Tiyatro Grubu Turgut Özakman’ın Duvarların Ötesi ve Antalya Devlet Tiyatrosu Ayhan Akalın’ın Keloğlan ve Cıbıl Kurt adlı çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?