21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'de 12 kaçak yapı yıkıldı

Kepez Belediyesi, Altınova Menderes Mahallesi’nde Hazine arazisi üzerine yapılan 12 kaçak yapıyı yıktı.

Başkan Öner, Kepez’de kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kepez Belediyesi, bölgedeki kaçak yapılaşma ile kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyor. Altınova Menderes Mahallesi’nde, çiçek mezadı yapılacak olan hazine arazisi üzerine yapılan 12 kaçak yapı yıkıldı.

Kepez Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, Menderes Mahallesi’nde Hazine arazisi üzerine kaçak yapı yapıldığını tespit etti. Daha sonra kaçak bina sahiplerine “boşaltın” tebligatı gönderildi. Kaçak binaların boşaltılmasının ardından Kepez Belediyesi, iş makineleriyle 12 kaçak binanın yıkımını gerçekletirdi. Yıkım sırasında polis ve zabıta ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kaçak yapı ile mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Öner, Altınova Menderes Mahallesi’nde hazine arazisi üzerine yapılan 12 kaçak binayı yıkarak, bölgede kaçak yapılaşmaya izin veremeyeceklerini gösterdiklerini ifade etti. Kepez Belediye Başkanı, yıkımın gerçekleştiği bölgede kontrollerinin devam ettiğini, tespiti yapılacak olan yeni kaçak binaları da yıkacaklarını vurguladı.

Kepez’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Öner, “Göreve geldiğimiz günden bugüne 3 binin üzerinde gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımları vatandaşı mağdur etmeden, yasalar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Seçildikten sonra ilk icraatımı, hazine arazileri üzerindeki gecekonduların yıkımını yaparak gerçekleştirdim. Yerel seçimlere bir yıl kala da yine hazine arazileri üzerine yapılan 12 kaçak binayı yıktık. Kepez’de, yasalara aykırı yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 15:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?