1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de 86. yıl coşkusu

KEPEZ CUMHURİYETİ KUTLUYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kepez İlçe Kaymakamlığı hizmet binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 86. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu töreniyle başladı. Çelenk sunumu ve saygı duruşu töreni, Kepez İlçe Kaymakamlığı hizmet binasının bahçesindeki Atatürk Anıtı'nın önünde gerçekleştirildi.

Törene, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Beşir Acar, Kepez Belediyesi ve il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Özyiğit'in, Garnizon Komutanı Acar’ın, Başkan Tütüncü’nün ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde grubu bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarının, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunda bulunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, 29 Ekim’in, Türk milletinin milli bayramı olduğunu belirterek, “29 Ekim, Türk milletinin canına kastedenlerin, milletimizin başından, topraklarımızdan defettiğimiz gündür. Bugünü, geniş bir katılımla coşkuyla, gururla kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz. Kepezimize yakışır bir şekilde görkemde, halkımızın katılımıyla Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü kutluyoruz. Tüm Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, “Cumhuriyetin kuruluşu, Atatürk’ün önderliğinde silah arkadaşlarıyla birlikte bir çöküşün ve dağılışın ardından çok büyük bir fazilet mücadelesi gösterilerek kazanılan bir başarıdır” dedi.

Kepez'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Kepez Belediyespor Tesisleri'nin yanındaki Seyhan Caddesi’nde düzenlenecek olan kortej geçişiyle devam edecek.

KEPEZ CUMHURİYETİ KUTLUYOR
KEPEZ CUMHURİYETİ KUTLUYOR
KEPEZ CUMHURİYETİ KUTLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 15:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?