1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de engelliler meclisi kuruluyor

KEPEZ’DE ENGELLİLER MECLİSİ KURULUYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi’nin, engelliler meclisi kurulması teklifini olumlu karşıladı.

Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Dilek Fani ve dernek yöneticileri, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü ve Körler Günü dolayısıyla Başkan Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti.

Ziyaretin kendisini çok sevindirdiğini belirten Tütüncü de Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi üyelerinin ve görme engellilerin gününü kutladı.

Dernek Başkanı Dilek Fani, Başkan Tütüncü’den, kurmak istedikleri “Kepez Belediyesi Engelliler Meclisi” projesinde kendilerine yardımcı olmasını ve bu meclisin kurulmasını talep etti. Altınokta Körler Derneği olarak görme özürlülerin, eğitim, sosyal ve ekonomik alandaki sorunlarını, hukuki ve ahlaki sınırlar içerisinde çözmek istediklerin ifade eden Fani, rehabilitasyon merkezi kurulması, görme engellilerin istihdam edilmesi, sokak köpeklerinin eğitilerek görme engellilere verilmesi konularında destek istedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Anayasa gereği sosyal devlet ilkesini en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını belirterek, “Belediyelerin önemli önceliklerinden bir tanesi de engelli olsun, olmasın bütün vatandaşların sosyal imkanlarını karşılayabilmesidir. Bizler meseleye bu pencereden bakıyoruz” dedi.

Altınokta Körler Derneği’nin, görme engelliler arasındaki dayanışma duygusunu kuvvetlendirmek, eğitim süreçlerine katkı sağlamak ve sosyal bir ortam oluşturmaya dönük yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Tütüncü, şöyle devam etti: “Dernek yöneticilerinin ortaya koyduğu bu gayret, her türlü takdirin üstünde bir anlam ifade ediyor. Bizlerde belediye olarak elimizde ne varsa sizlere sunmayı arzu ediyoruz. Hizmet yaptığımız noktalarda bizim belli bir sınırımız ve gücümüz var. Gücümüz ve kuvvetimiz nispetinde sizlere yardımcı olmak benim en büyük hayalimdir.”

Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi’nin, Kepez Belediyesi Engelliler Meclisi kurulması önerisine de destek vereceğini belirten Tütüncü, “Kepez Belediyesi Engelliler Meclisi kurulması bana göre yerinde, uygun, sizler içinde yol gösterici, çalışmalarınıza ivme kazandırıcı bir proje olacağını düşünüyorum. Demokrasilerde en önemli özellik kamusal taleplerin toplumsal alana çıkması ve orada siyasallaşmasıdır. Belediyelerin, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atması, belirlemesi gereken politikalar konusunda kanaatleri, fikirleri var. Düşüncelerinizin siyasallaşması ve bu düşüncelerinizin hizmet olarak özürlü vatandaşlarımıza geri dönmesi yolunda adımlar atılabilir. Bu projeye biraz olgunlaştırın bize getirin. Engelliler meclisi kurulmasına elimizden gelen desteği vereceğiz.”

Güzel çalışmaları bedensel engelli vatandaşlara sunma gayreti içerisinde olacaklarını bildiren Tütüncü, görme engellilerin, Dünya Beyaz Baston Günü ve Körler Günü’nü kutlayarak, “Sizlerin hayatını kolaylaştırıcı adımları atmak inşallah bize vesile olur” dedi.

KEPEZ’DE ENGELLİLER MECLİSİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 22:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?