22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de iş garantili kurs atağı

Kepez Belediyesi, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, AKTOB ve İŞKUR arasında, turizm sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla iş garantili, maaşlı, mesleki eğitim kursu düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Kepez Belediyesi, istihdama yönelik ve göçü önleyici mesleki eğitim kursları açmaya devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Akdeniz Turizm Otelciler Birliği’nin işbirliği ile geçtiğimiz yıl aşçılık alanında başlayan turizm sektörüne yönelik iş garantili mesleki eğitim kursu 4 alanda daha eleman yetiştirecek. İlkokul mezunları da bu kursa başvuru yapabilecek. Antalya Valiliği’nin onayı ile mutfak, (sıcak ve soğuk), kat hizmetleri ve servis hizmetleri alanında iş garantili, maaşlı eğitim kursları açılacak.

Turizm sektörüne yönelik 4 alanda mesleki eğitim kursu açılmasıyla ilgili Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde protokol töreni düzenlendi. Protokol törenine Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Antalya İl Müdürü Tahsin Güven ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Öner, bölgedeki işsizlik sorununu çözmek ve sektörlerin ara elaman ihtiyacını karşılamak amacıyla, otomotiv, kesme çiçek, tarım ve turizm sektörüne yönelik iş garantili, maaşlı, sigortalı mesleki eğitim kursu açtıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl aşçılık ile başlayan turizme yönelik mesleki eğitim kursuna, sektörden gelen talepler doğrultusunda 4 alan daha eklediklerini belirten Öner, “Antalya’da tarım ve turizm sektörünün ciddi bir eleman ihtiyacı var. Böyle olunca eleman ihtiyacı göçle karşılanıyor. Bu da Antalya açısından doğru bir gelişme değil. Göçü önlemek, istihdam oluşturmak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak, iş garantili mesleki eğitim kursları açıyoruz. Sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz. Turizm sektörüne yönelik mesleki eğitim kursunun açılmasında emeğe geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da, eğitim hizmeti vermede, sivil toplum kuruluşlarından ve belediyelerden büyük destek aldıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bu mesleki eğitim kursuyla, eğitim hayatını belli bir yere kadar yapan gençlerimizi, turizme, tarıma, kent ekonomisine kazandıracağız. Böylece bu gençlerimiz, yaşamlarını çalışarak devam ettirme şansını yakalayacak. İş garantili, mesleki eğitim kursuyla, kursiyerlere iş öğreteceğiz, sonra da gel burada çalış diyeceğiz”

İŞKUR Antalya İl Müdürü Tahsin Güven de, vasıfsız kişileri, işe yerleştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, mesleki eğitim kursuna katılanlara günde 9,5 YTL harçlık vereceklerini vurguladı. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır da, turizm sektörünün yetişmiş elemana büyük ihtiyaç duyduğunu anımsatarak, “Bu kursla sektörün yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayacağız. Kurs, 4 alanda, yirmişer gruplarla 80 kişi ile başlayacak. Eğitim bir ay sürecek. Eğitimini tamamlayan kursiyerlerimiz, sektörde işe başlayacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından turizm sektörüne yönelik 4 alanda açılan mesleki eğitim kursunun protokolü Başkan Öner, Milli Eğitim Müdürü Gülay, İŞKUR Antalya Bölge Müdürü Güven ve AKTOB Başkanı Çorabatır arasında imzalandı.

Mesleki eğitim kursuna kayıtlar 10 Mart’ta başlayacak. Başvurular Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’ne yapılacak. İlkokul mezunları da kursa başvuru yapabilecek. Kursiyerler, İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından seçilecek. Kursiyerler, teorik ve pratik eğitimi Sakarya Parkı içerisinde bulunan Kepez Otelcilik Turizm Eğitim Merkezi’nde alacak. Nisan ayı içerisinde başlayacak olan kursa, 80 kişi alınacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YILDIZ ORHAN IP: 88.231.93.xxx Tarih : 19.04.2008 16:25:15

KURSA KATILIM İÇİN GEREKLİ BİLGİLER TAM VERİLMEMİŞ.HANGİ ALANLARDA YETİŞTİRİLECEKVE YAŞ SINIRI VARMI.BEN 38 YAŞINDA LİSE MEZUNUYUM.BİLGİLENDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.