22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de kaçak yapıya geçit yok!

Kepez Belediyesi, Hazine arazileri üzerinde yasalara aykırı şekilde yapılan 36 kaçak yapıyı yıktı. Başkan Öner, Kepez’de kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kepez Belediyesi, ilçede kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyor. Kepez Belediyesi ekipleri kaçak yapılaşmanın üzerine giderek tespit ettikleri kaçak yapıları yıkıyor. Son günlerde hazine arazisi üzerine yapıldığı belirlenen 36 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Kepez Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, Hazine arazisi üzerine İmar Kanunu’na aykırı şekilde kaçak konut yapıldığını tespit ettikten sonra, kaçak bina sahiplerine “boşaltın” tebligatı gönderildi. Söz konusu yapıların boşaltılmasının ardından Kepez Belediyesi, iş makineleriyle çeşitli bölgelerden 36 kaçak gecekondunun yıkımını gerçekletirdi. Yıkım sırasında polis ve zabıta ekipleri de görev alarak, gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Yıkım sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kaçak yapı ile mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini ve edeceğini söyledi. İmar Kanunu’na aykırı şekilde yapılan 36 kaçak konutu yıkarak ilçede kaçak yapılaşmaya asla izin veremeyeceklerini gösterdiklerini ifade etti. Başkan Öner, yıkımın gerçekleştiği bölgelerde kontrollerinin devam ettiğini, tespiti yapılacak olan yeni kaçak binaları da yıkacaklarını vurguladı.

Kepez’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini belirten Öner, “Göreve geldiğimiz günden bugüne 3 binin üzerinde gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımları vatandaşı mağdur etmeden, yasalar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Seçildikten sonra ilk icraatımı, hazine arazileri üzerindeki gecekonduların yıkımını yaparak gerçekleştirdim. Yerel seçimlere kısa bir zaman kala olsa da, hazine arazileri üzerine yapılan 36 kaçak yapıyı yıktık. Antalya’nın geleceği olan Kepez’de, bundan sonra da yasalara aykırı yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?