22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez’de kat artışı düzenlemesi

KEPEZ’DE KAT ARTIŞI DÜZENLEMESİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kat artışı düzenlemesiyle Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerini, kaderine terk edilen, gecekondu sorunu arasına sıkışan bir yerleşim yeri olma derdinden kurtardıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri için, imarın matematiğine uygun, mahkemeden dönmeyecek şekilde, vatandaşların taleplerini karşılayan kat artışı ile ilgili imar düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Kat artışı düzenlemesinin Kepez Belediyesi’nin Nisan Meclisi’nde kabul edildiğini belirten Başkan Tütüncü, imar tadilatıyla emsal 0.60 olacak şekilde, parsel durumuna göre 2 veya 3 kat, parsellerin birleşmesi sonucunda ise 7 kata kadar yapılaşmaya izin verileceğini belirtti.

“Kat artışı ile birlikte, bu üç mahallemizde bir hareketlilik bekliyoruz” diyen Başkan Tütüncü, kat artışı ile vatandaşların arsalarını, müteahhitlere verebileceklerini söyledi.

Kat artışı ile üç mahallenin kaderine terk edilmiş, gecekondu problemi ile uğraşan, gecekondu sorunu arasına sıkışmış, bir yerleşim yeri olmayacağını vurgulayan Başkan Tütüncü, hayırsever desteği ile yapılacak olan lisenin de üç mahalle için çok önemli bir hizmet olacağını bildirdi. Menzil Siteleri’nin tapu sorununun çözümü için de çalışma başlattıkları bilgisini de veren Başkan Tütüncü, “5 binden fazla vatandaşın yaşadığı sitelerin tapu sorunun çözmek için Vakıflar İdaresi, vatandaşlarımız arasında uzlaşı sağlamak için köprü olmak istiyoruz.” dedi.

KEPEZ’DE KAT ARTIŞI DÜZENLEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:39:02
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 13:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?