22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de kentsel dönüşüm başladı

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bin 400 toplu konut çalışmasıyla, imar planı ve mülkiyet sorunun çözümüyle, alt ve üst yapı çalışmaları sonrası konut yapımının artmasıyla göreve geldiklerinde 63 bin gecekondunun bulunduğu ilçede kentsel dönüşümü başlattıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’nin düzenlediği “Antalya’da Kentsel Uygulamalar” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) meclis salonundaki panelde Başkan Öner, 4 yılda Kepez’de kentsel dönüşümle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kentsel dönüşümün en çok konuşulacağı yerin Kepez olduğunun altını çizen Öner, göreve geldiğinde 63 bin olan gecekondu sayısının da 4 yılda 50 bin 500’e düştüğünü söyledi. İmar planında yeşil alan, yol gözüken alanlar üzerendeki 3 bin 600 gecekonduyu yıktıklarını ifade eden Öner, “Gecekondu yıkmak çok zor bir iştir. Türkiye’de 2–3 tane gecekondu yıkılırken bile büyük olaylar çıkıyor. Kepez Belediyesi olarak 3 bin 600 gecekonduyu uzlaşı ile olaysız şekilde yıkmamız takdir edilecek bir çalışmadır. Antalya’nın en fazla göç alan ilçesi Kepez’dir. Göçün yavaşlatılması için yeni gecekonduların yapımına izin verilmemesi gerektiği kanaatindeyim. 4 yılda yeni gecekonduların yapımına asla izin vermeyerek Kepez’e olan göçü yavaşlattık.” dedi.

TOPLU KONUTA İLGİ BÜYÜK

Kepezlilere çağdaş yaşam alanları oluşturmak ilçenin gecekondu kaderini değiştirmek için Gazi Mahallesi’nde 1400 konutluk toplu konut projesini başlattıklarını hatırlatan Başkan Erdal Öner, şunları söyledi: “Toplu konut çalışmasının 1. etabında yapımı tamamlanan 448 konutu, Temmuz ayı içerisinde hak sahiplerini vereceğiz. Halka satışı yapılacak olan 2. etaptaki 392 konutun yapımı da başladı.”

Kepez Belediye Başkanı, toplu konut çalışmasıyla Gazi mahallesinde, güvenlikli ve daha iyi bir çevrede yaşanacak, kentsel standardı yüksek bir yerleşim alanını yeniden oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

KONUT YAPIMINDA PATLAMA

Mülkiyet sıkıntısından dolayı birçok mahallere kentsel dönüşümü gerçekleşemediğine vurgu yapan Öner, ilçedeki 105 bin gecekondunun 50 bininin gecekondu olduğunu, ilçenin yüzölçümünün yüzde 38’inde de tapu olmadığını ifade etti. Gerçekleştirdikleri rekor alt ve üst yapı çalışmasıyla, mülkiyet sorunun çözümüyle değeri artan ilçede, inşaat yapımında patlama olduğunun altını çizen Öner, “Mülkiyet, belediye hissesi, imar gibi sorunlarının çözümüyle müteahhitler veya arsa sahipleri tarafından şu ana kadar 8 bine yakın konutun yapıldı.

BİNALARA ESTETİK

Öner, bin 400 toplu konut çalışmasıyla, imar planı ve mülkiyet sorunun çözümüyle, alt ve üst yapı çalışmaları sonrası konut yapımının artmasıyla göreve geldiklerinde 63 bin gecekondunun bulunduğu ilçede kentsel dönüşümü başlattıklarını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında binaların belli bir estetik içerisinde yapılması şartını getirdiklerini anlatan Başkan Erdal Öner, “Daha önceleri, yılda 200 tane inşaat yapıldığı için binalarda estetik şartı aramıyorduk. Konut yapım siyası bine ulaştıktan sonra binalarda dış estetiği aramaya başladık. Örnek projeler geliştirdik. İnsanlar, güzel giyinerek hoş görünüyorlarsa, binaların da belli bir estetikle daha güzel görünecektir” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?