8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de kentsel dönüşüm

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, alt yapısını yaptıkları, Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorununu çözdükleri gecekondu mahallelerinde kentsel dönüşümün başladığını söyledi.

Sıcak asfalt, park, yağmur suyu drenaj, parke kaldırım çalışmasıyla çağdaş bir şehir kimliği kazanan gecekondu mahallelerinde, Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorununun çözümüyle kentsel dönüşüm başladı. Gecekondulaşmanın yoğun olduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi de, kentsel dönüşümü yaşıyor. Yollarının tamamına yakını asfaltlanan mahallenin, kaldırımları da yapıldı. İçerisinde çocuk oyun alanının, fitness aletlerinin, oturma gruplarının, yürüyüş yolunun ve süs havuzunun bulunduğu bir park da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne kazandırıldı. Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorunu da çözülen mahallede, gecekonduların yerini çağdaş binalar almaya başladı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, büyük oranda tamamlanan beton kaldırım çalışmalarını denetlemek için Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Öner, daha önce yollarının asfaltı yapılan mahallede, başladıkları kaldırım çalışmasının yüzde 90’nını bitirdiklerini söyledi. Mahallenin Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorununu da çözdüklerini anımsatan Öner, “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, gecekonduların yoğun olduğu bir mahallemizdi. Tapu sorunun çözümünün ardından mahallede kentsel dönüşüm başladı. Gecekonduların yerini çağdaş binalar yapılıyor. Hedefimiz göreve süremiz içerisinde Kepez’in geneline çağdaş bir şehir kimliği kazandırmaktır. Kepez halkını mutlu edecek, sorunlarına çözecek yatırımlarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 13:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?