1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez’de komşu kollama heyecanı

KEPEZ’DE KOMŞU KOLLAMA HEYECANI

Türkiye’de ilk defa Antalya Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen ve bilimsel Proje dalında ödül alan güvenlik Projesi “ Komşu Kollama” sistemi Kepez İlçesinde başarılı sonuçlar veriyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllarda güvenlik ve huzuru sağlamak, komşular arası dayanışmayı, birlik ve beraberlik duygusunu kuvvetlendirmek amaçlı sistemli bir şekilde ve başarıyla uygulamaya koyduğu “Komşu Kollama” güvenlik sistemi kısa zaman içinde tüm ülkede tutulan ve uygulamaya konulan bir güvenlik Projesi haline geldi.

Türkiye’de ilk defa Antalya Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen ve bilimsel Proje dalında ödül alan güvenlik Projesi “Komşu Kollama” sistemi Kepez İlçesinde başarılı sonuçlar veriyor. Türkiye’de birçok ilde örnek alınan hedef proje ile vatandaşlarda suç korkusunu azaltarak, bir bölgedeki güvenlik duygusunu, emniyeti ve yerel paylaşımı artırmak, daha çok ihtiyatlı olmayı teşvik etmek, toplum olma ruhunu yaymak, çevresini geliştirmek, suçu önlemek, Polise suçu ortaya çıkarırken yardımcı olmak, Yersiz suç korkusunu azaltmak, Polisi ve cemiyet bağlarını geliştirerek güvenlik duygusunu bağdaştırıyor. Toplum Destek Şube Müdürlüğü ekiplerince “Komşu Kollama” Kepez ilçesinde yer alan apartman temsilcileri ile mahalle muhtarlarına bu konuda seminerlerin de düzenleniyor. Polis memurları ile amirleri mahalle mahalle gezerek bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına katılıyor. Proje kapsamında yediden yetmişe tüm vatandaşların duyarlı, dikkatli ve suç oluşmadan Polise bu konuda bilgi aktarımı sağlanıyor. Program hedefi ile hedef sıfır suç oranı ile güvenli mahalle kavramı esas alınırken, toplumsal dayanışma ve birlik beraberlik duygusunun ön plana çıkmasıyla suç ve suç unsuru ortadan kaldırılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 15:24:01
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 20:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birson erdoğan IP: 78.164.196.xxx Tarih : 25.12.2009 10:16:48

çok ğüzel destekliyoruz-BİRDE-Mobeseyi yaygınlaştırırsak hatta her sokak başına koyarsak suç yüzde .85.düşer ben maddi sıkıntıda olmama rağmen halktan mobese vergisi almanızı öneririm BAŞARILAR