15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez’de “lale devri”

KEPEZ’DE “LALE DEVRİ”

Kepez Belediyesi, ilçeye estetik kazandırmak amacıyla yeşil alanlara ve bahçelere 110 bin lale soğanı, 30 bin de sümbül fidesi dikiyor.

Türkiye tarihinde bir döneme adını veren lale, Kepez’in sokaklarını süsleyecek. Temalı, mimari özelliği olan, sanatı öne çıkaran parklar inşa eden Kepez Belediyesi, ilçeye şehir kimliğini oluşturma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla 140 bin çiçek toprakla buluşuyor. İlçenin değişik noktalarındaki park ve bahçelere lale soğanı ve sümbül fidesi dikiliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, 110 bin lale soğanının ve 30 bin de sümbül fidesinin dikimine başladı. Baharın ilk günlerinde 110 bin lalenin rengarenk açmasıyla, Kepezliler farklı bir güzelliği görsel olarak yaşayacak. Bu çalışma ile 2011’de Kepez, çiçek bahçesi haline gelecek.

Lale dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede yeşil alanların yetersiz olduğunun altını çizerek, daha önceki dönemlerde yapılan parkların, bakımsız olduğunu ve estetik duygulara hitap etmediğini söyledi.

Eskiyen ve hizmet veremez hale gelen, kırka yakın parkı yenilediklerini belirten Tütüncü, 140 bin çiçeği toprakla buluşturarak Kepez’i bir çiçek bahçesi haline getireceklerini ifade etti. 110 bin lale soğanı ve 30 bin de sümbül fidesini dikmeye başladıklarını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Bahar aylarında parklarımız çiçek bahçesi gibi olacak. Mahallelerimizin orta yerlerine güzel bir çiçek sepeti koyuyoruz ve parklarımız çok güzel bir bahçesi sepeti haline geliyor. Bu çalışmamız hem estetik duygulara hitap edecek hem de insanlarımızın, çiçekleri izlerken ruhları dinlenecek. Kepez’in, gökkuşağının tüm renklerini oluşturan çiçeklerle süslenecek olması, ilçeye ayrı bir güzellik getirecek” dedi.

KEPEZ’DE “LALE DEVRİ”
KEPEZ’DE “LALE DEVRİ”
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 13:56:03
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 13:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?