22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de mahalleler yıkanıyor

Kepez Belediyesi, temizlik araçları ve 15 kişilik bir ekiple, 435 kilometre sıcak asfalt çalışmasıyla tozdan ve çamurdan kurtardığı mahallelerde temizlik çalışması başlattı. Suyla yıkanıp temizlenen mahalleler, pırıl pırıl hale getiriliyor.

Kepez bölgesinde rutin olarak yapılan temizlik hizmetinin yanı sıra, sıcak asfalt çalışmasıyla çamurdan ve tozdan kurtarılan mahalleler, şimdi de temizlik çalışmasıyla çöplerden arındırılıyor.

Okulların hijyen temizliği, fitness parklar, iş garantili mesleki eğitim kursları gibi ilkleri gerçekleştiren Kepez Belediyesi, mahallerde temizlik çalışmasıyla bir ilke daha imza attı. Temizlik araçlarından ve 15 kişilik temizlik görevlilerinden oluşan bir ekiple, alt ve üst yapı çalışması tamamlanan mahallelerin yolları ve kaldırımları temizleniyor. Önce yollar ve kaldırımlar süpürülüyor sonra suyla yıkanıyor. İlk temizlik çalışması da Başkan Öner döneminde sıcak asfalta ve kaldırıma kavuşan Teomanpaşa Mahallesi’nde başlatıldı.

ÖNER ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Başkan Erdal Öner, Teomanpaşa Mahallesi’ne giderek, temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.

Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Öner, çocukları da oyuncaklarla sevindirdi. Öner, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan 15 mahallede temizlik çalışması başlatmalarının, insana verdikleri değerin bir göstergesi olduğunu söyledi. İlk temizlik çalışması yaptıkları Teomanpaşa Mahallesi’nin, daha önceki yönetimlerde hizmette ihmal edildiğini anımsatan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, şunları söyledi.

“Yolları çamur ve toz içerisinde olan mahallemizin yolarlına 20 bin ton sıcak asfalt döktük. Bu çok ciddi bir rakamdır. Ara sokaklarda dahil, Teomanpaşa Mahallemizde, yol açma ve sıcak asfaltlama çalışmasını tamamladık. 14 metre genişliğindeki yollarda da parke kaldırım çalışması bitti. Böylece mahallemizi, çamurlu ve tozlu yollardan kurtardık. “

Kepez’in görsel açıdan güzelleşmesine büyük önem verdiklerine işaret eden Başkan Erdal Öner, “Rutin olarak yaptığımız temizlik çalışmalarının yanı sıra sıcak asfalt ve kaldırım çalışması biten 36 mahallede temizlik çalışması başlattık. Temizlik araçları ve 15 kişilik temizlik görevlilerinden oluşturduğumuz bir ekip, mahalleri temizliyor. Bu çalışmayla, sıcak asfaltı biten mahallelerimizde sigara izmariti dahi bir çöp bile kalmayacak.”

Başkan Öner, sıcak asfaltı tamamlanan mahallelerde, temizlik çalışmasının devam edeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 15:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?