1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de mülkiyet sorunu

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Trampa Yasası'yla 50 yıllık tapu sorunu çözülen ve 10 bin aileyi ilgilendiren Sütçüler tapulanmasında işlemleri tamamlanan 203 kişiye tapu tahsisi yapıldığını söyledi.

Ahatlı, Yeni Doğan, Kültür ve Yeni Şafak Mahalleleri'nden sonra şimdi de Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunu çözülen Sütçüler tapulanmasında hak sahiplerine tapu tahsisi başladı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in 3 yıllık çalışmalarının ardından 50 yıllık Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunu Trampa Yasası ile çözülen Sütçüler tapulanmasındaki 836 parselde ilk tapular, hak sahipleriyle buluştu.
Başkan Öner, 836 parselin bulunduğu Gazi, Sütçüler, Habibler, Mehmet Akif Ersoy ve Hüsnü Karakaş Mahalleri'ndeki 89 parselin, gecekondu hak sahiplerine tahsisiyle ilgili encümen kararının alındığını söyledi.

Öner, "İlgili parsel üzerindeki gecekondu hak sahiplerine hangi bedelle kaç metrekare tahsis yapılacağı ile ilgili encümen kararı alındı. Tapu tahsisi yapılacak olan hak sahiplerinin, ödemede zorluk yaşamaması için tahsisi yapılacak arsa bedelinin dörtte biri peşin, kalan kısmı ise 12 ay eşit taksitle ödenmesi de karara bağlandı. Encümen kararıyla Sütçüler tapulanmasında işlemleri tamamlanan 203 gecekondu hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması uygun bulundu" dedi.

Vakıflar İdaresi'nin, Sütçüler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin, Yeşilırmak Caddesi'ne cepheli parsellerin tahsisiyle ilgili işlemleri mahkeme kararıyla iptal ettiğini anımsatan Başkan Erdal Öner, "Bu parsellerin tahsisi mahkeme kararına göre yeniden belediyemize yapıldı. Bu parsellerin Kepez Belediyesi'ne tescili için de Tapu Müdürlüğü'ne yazı gönderildi. Tapu tescil işlemlerinin tamamlanmasından sonra bu parseller de hak sahiplerine verilecek." bilgisini verdi.

Başkan Erdal Öner, daha sonra şu şekilde devam etti: "Meşakkatli bir çalışmanın ve zorlu bürokratik işlemlerin tamamlanmasından sonra 50 yıllık tapu sorununu çözdüğümüz Sütçüler tapulanmasında ilk tapuları vermeye başladık. Sözümüzün gereğini yapmanın, 50 yıllık bir rüyayı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Tapular, hak sahiplerine hayırlı olsun. Daha önce Göksu, Beşkonak ve Baraj Mahalleleri'nde, tapular hak sahiplerine ada bazında verildi. Aynı adada bir tapu, 50-100 kişiye hisselendirildi.

Hissederlar kendi aralarında anlaşamayınca verilen tapunun hiçbir kıymeti olmadı. Şimdi o mahallelerimizdeki vatandaşlarımız tapu sorunlarını çözmemizi istiyorlar".

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 21:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?