21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'de okuma-yazma sevinci

Kepez Belediyesi’nin yer tahsisiyle, Avrupa Birliği’nin Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında yapılan Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı okuma-yazma kursunu tamamlayan 44 kursiyer, sertifikalarını aldı.

Çocuklarıyla birlikte sertifikalarını alan kursiyerler, okuma-yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Kepez Belediyesi’nin yer tahsisiyle yapılan Çamlıbel ve Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezleri, bölge insanına ışık olmaya devam ediyor. Belde halkı, modern halk eğitim merkezlerinde, hem el beceresi kazanıyor hem de okuma-yazma öğreniyor.

Antalya’nın en fazla göç alan bölgesi olan Kepez’de, okula gidemeyen yüzlerce kadın, halk eğitim merkezleriyle okuma- yazma imkânına kavuşuyor. Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı okuma-yazma kursu da, 43’ü kadın, biri erkek, eli kalem tutmayan ve okumayan 44 kişiyi de okuma-yazma imkânı sundu. Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Recep Mavi, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın eşi Nürcan Gülay, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim ve Yaygın Eğitim Bölümü Şube Müdürü Erdem Kaya’nın katıldığı törenle, yaşları 20 ile 60 arasında değişen 44 kursiyer sertifikalarını aldı.

Kursiyerler adına konuşan ve okuma ve yazma öğrenmenin sevincini yaşayan 60 yaşındaki Gülden Fidan, “Öğrenmenin yaşı yoktur. Bu yaşta okuma-yazma öğrendiğim için çok mutluyum ve gururluyum. Bu imkânı bize sunanlara teşekkür ediyorum” dedi. Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Recep Mavi de, yer tahsisi yaparak, bölgeye kazandırdıkları iki tane halk eğitim merkezinde yüzlerce kişinin okuma-yazma öğrenmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Belde insanının eğitim alanındaki gereksinimlerini karşılamak için yapılan yatırımlara büyük destek verdiklerini söyleyen Mavi, Kepez’e iki tane dünya standartlarında eğitim kurumu kazandırılmasının önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından 44 kursiyere, okuma-yazma öğrendiklerini gösteren sertifikaları verildi. Bazı kursiyerler, kucaklarındaki çocuklarıyla birlikte sertifikalarını aldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?