21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'de sağlık ocağı sevinci

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Ak Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ve hayırsever Yahya Erkun'un ilk harcı atmasıyla Fatih Mahallesi'ndeki sağlık ocağının yapımına başlandı.

Sağlık alanında yaptığı yatırımlar nedeniyle yılın yerel yöneticisi seçilen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, ilçeye 5. sağlık ocağını kazandırıyor. Başkan Öner'in yer tahsisini gerçekleştirdiği, yapımı için hayırsever bulduğu Fatih Mahallesi'ndeki sağlık ocağının temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Başkan Öner, Ak Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, sağlık ocağının yapımını üstlenen hayırsever Yahya Erkun, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi, Mesut Kocagöz, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Antalya Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Dönmez, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Topal, sağlık ocağının yapımı için büyük gayret gösteren Öner'e ve hayırsever Yahya Erkun'a teşekkür etti.

Başkan Öner'in, daha önceki dönemlerde unutulan Fatih Mahallesi'ne hak ettiği hizmeti verdiğinin altını çizen Topal, "Toplu ulaşım araçlarının kullandığı yol asfaltlandı. Tozdan ve çamurdan kurtulduk. Çim futbol sahası ile gençlerimizin oyun alanı ihtiyacı karşılandı. İçerisinde fitness aletlerinin bulunduğu güzel bir park mahallemize yapıldı. Mahallemizin en büyük ihtiyacı olan sağlık ocağının yapımı da başladı" dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı da, konuşmasında "sağlıkta dönüşüm" projesiyle sağlık alanında büyük adımlar attıklarına dikkat çekerek, "Bunu en büyük örneği 2 yıl gibi kısa bir zamanda yapılan Antalya Devlet Hastanesi'dir" ifadesini kullandı. Devlet-vatandaş işbirliği ile eğitim ve sağlık alanında birçok projenin yapıldığına işaret eden Arıcı, hayırseverleri, sağlık alanında yatırım yapmaya davet etti.


Konuşmasında 4 yılda gerçekleştirdikleri rekor hizmetle ilçeye modern bir kent kimliği kazandırdıklarının altını çizen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, 2B'den dolayı Fatih Mahallesi'nin tapu sorunun çözemediklerini ifade ederek şunları söyledi: "13 Mahallemizin Vakıfla ilgili tapu sorununu çözdük. Bu yıl içerisinde 20 bin vatandaşımız tapusunu alacak. 50 yıllık sorunu nasıl çözüldüyse 2B'den kaynaklanan tapu sorunu da çözülecektir. Tapu sorununun çözülememesi, mahalleye yatırım yapılmayacağı anlamına gelmiyor. 2009'da kanalizasyon çalışmasının bitmesiyle mahallemizde 1 metre kare asfaltsız, kaldırımsız yer kalmayacak." İlçenin sağlık alanındaki kaderini değiştirdiklerine vurgu yapan Erdal Öner, yer tahsisi ve hayırsever bularak ilçeye 5. sağlık ocağını kazandırdıklarını söyledi. Fatih Mahallesi'ne yapılacak olan sağlık ocağının, üç mahallenin sağlık alanındaki ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Öner, " Sağlık ocağının yapımı üstlenen hayırseverimiz Yahya Erkun'a, eşleri Pakize Erkun'a Kepez halkı adına teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Öner, AK Parti Antalya Milletvekili Arıcı ve hayırsever Yahya Erkun'un ilk harcı atmasıyla sağlık ocağının yapımına başlandı. 1,6 dönümlük alan üzerinde inşası başlayan sağlık ocağının bu yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 10:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?