8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de tapu sevinci

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Ekim ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hukuki süreci devam edenler hariç, Vakıflarla ilgili tapu sorununun yüzde 90’nını çözdüklerini söyledi.

Kepez Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında tapu müjdesi geldi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner başkanlığında toplanan mecliste, Sütçüler tapulanmasındaki 163 taşınmasın hak sahiplerine tahsisi oy birliği kabul edildi. Vakıf mülkiyeti sorunu çözülen Hüsnü Karakaş Mahallesi’ndeki belediye hisselerinin hak sahiplerine tahsisi konusu da, Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi. Başkan Öner, trampa ile mülkiyet sorunu çözülen Sütçüler tapulanmasındaki 470 taşınmazın tapularının Kepez Belediyesi’ne devrinin başladığını söyledi. 9 gündem maddesiyle toplanan mecliste, 2008 yılı ve 2 yıla ilişkin bütçe tasarısı oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Başkan Öner’in gayretleri sonucu, 50 yıllık Vakıf Mülkiyeti çözülen ve 10 bine yakın aileyi ilgilendiren Sütçüler tapulanmasındaki 808 parselin hak sahiplerine tahsisi konusu da Ekim meclisinde görüşüldü. Sütçüler tapulanmasındaki 470 taşınmasın Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorununun çözüm aşamasına gelindiği müjdesini veren Öner, “470 parselin tapu sorunu Vakıflar ile Hazine arasında yapılan takasla çözüldü. 1.5 aydır konu Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde bekletilmekteydi. Konuyla ilgili Adalet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin’e dosya sunduk. Bu hafta itibari ile Milli Emlak Müdürlüğü de, taşınmazların Kepez Belediyesi’ne devrinin yapılmasına ‘olur’ verdi. Tapuların devri belediyemize geçmeye başladı.” dedi.

Bu çözümle birlikte, davası devam edenler hariç, Kepez’deki Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorununun yüzde 90’nının çözüldüğünü vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Öner, Sütçüler tapulanmasında Atatürk, Duraliler, Habibler, Baraj, Gazi, Mehmet Akif Ersoy ve Sütçüler tapulanmasındaki 163 taşınmazın hak sahiplerine tahsisiyle ilgili şunları söyledi: “Daha önce bu bölgede tapular ada bazında verildiği için birçok sıkıntı yaşandı. Sorun yaşanmaması en büyük adaları bin 200 metrekare ve 2 bin metrekare olmak üzere, diğerlerini parsel olarak 5-6 kişiye tahsis edeceğiz. Böylece o bölgemizdeki vatandaşlarımız yıllardır bekledikleri tapularına kavuşmuş olacak.”
Öner’in konuşmasının ardından Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’nun 163 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi görüşü, oy birliği ile kabul edildi.

Önerge ile gündeme alınan Hüsnü Karakaş Mahallesi’ndeki, tapu sorunu çözülen belediye hisselerinin satışı, trampa edilmesi konuları da oy birliğe ile Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.
Kepez Belediye Meclisi, 2008 yılı bütçe tasarısını görüşmek için 17 Ekim Çarşamba günü toplanacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?