1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de tapu tahsisi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi’nde Vakıf mülkiyeti sorunu takasla çözülen 226 parsellin hak sahiplerine tahsis işlemlerinin başladığını açıkladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi’nin sorunlarıyla ilgili toplantıya katıldı. Onlarca mahalle sakininin yer aldığı toplantıda Kepez Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Zeki Çivik, Kepez Belediye Meclis Üyesi İsmail Hayyar ve imar işlerinden sorumlu Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur da bulundu.

Toplantıda sandalyenin üzerine çıkarak bir konuşma yapan Tütüncü, Vakıf mülkiyeti sorunu takasla çözülen 226 parselin tahsisinin Kepez Belediyesi’ne yapıldığını hatırlatarak, parselin hak sahiplerine tahsisi işlemlerine de başlandıklarını söyledi. 226 parselle ilgili kanuni şartları gerçekleştirmek için taahhütname aldıklarını belirten Tütüncü, “Vatandaşlarımız, huzurlu ve mutlu olsunlar, diye evleri konut alanı içerisinde kalan hak sahiplerinden taahhütname istemeyeceğiz. Okul, park, yol alanı içersinde kalan alanlarda oturan vatandaşlarımızdan ise taahhütname alacağız. 18 uygulaması içerisinde kalan vatandaşlarımızın evleri, tapuları verildikten, kendilerine başka yerden yer tahsisi yapıldıktan sonra yıkılacak” dedi.

Başkan Tütüncü, hak sahiplerinin, 1994 yılında 226 parselle ilgili kamulaştırma yapılırken ödedikleri ücretleri de güncelleştireceklerini ve tapu tahsisi için yapacakları ödemeden düşeceklerine de işaret etti.

Güzelyurt Kooperatifi’nin hazineyle ilgili tapu sorununu çözdüklerini de ifade eden Tütüncü, “Encümenden gerekli kararı çıkarttık. Karar, Büyükşehir encümenine onaya gitti. Onay geldikten sonra tapuları hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü şöyle devam etti, “Ünsal Mahallesi’nde imarsız alanlarıyla planlama çalışmasını, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin ölçekli nazım imar planlamasından sonra yapacağız. Kepez’de, tapu meseleleri Arap saçına döndü. Kepezliler’in desteği, hükümetimizin gayretiyle mülkiyet sorununu birer birer çözeceğiz. Yıllar yılı biriken tapu meselesini bir anda çözmek elbette mümkün değil ama biz elimizden gelen bütün gayreti göstermek suretiyle bu kangren haline gelen sıkıntıyı çözeceğiz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?