7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'de tiyatro çoşkusu

 

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, “7 Kocalı Hürmüz” oyununun ilk gösterimini, 2. Ramazan Şenliği’nde yaptı. Başkan Öner, oyunu yüzlerce Kepezli ile birlikte ilgiyle izledi.

Kepez Belediyesi’nin 2. Ramazan Şenliği’nde tiyatro coşkusu yaşandı. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu (KBTT), sezonun ilk oyununu Ramazan Şenliği’nde sahneledi.

KBTT “7 Kocalı Hürmüz” oyunu ile Kepezli tiyatro severlerle buluştu. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yetiştirdiği oyuncular, aylardır hazırlandıkları oyunu, başarılı bir şekilde sundu. Oyun, izleyenlerden büyük alkış aldı. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, eşi Mümine Öner, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi, Soner Erkaya da, oyunu yüzlerce Kepezli ile birlikte izledi.

Kepez Belediye Tiyatro Topluluğu’nun beldeki değişimin bir ifadesi olduğunu belirten Başkan Öner, “KBTT, bu akşam 3. oyunu başarılı bir şekilde sahneledi. Kendilerini kutluyorum. Kepez’i sadece fiziki alanda değil, kültürel ve sanatsal alanda da değiştiriyoruz. Tiyatro da, Kepez’deki değişimin bir ifadesidir. KBTT ile hem tiyatroyu Kepez’de sevdiriyoruz, hem de amatör oyuncuları yetiştiriyoruz.” dedi. Sadık Şendil’in yazdığı oyununun yönetmenliğini Antalya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Selim Gürata yapıyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun önemli eserlerinden biri olan 7 Kocalı Hürmüz’de, 25’e yakın oyuncu rol alıyor. Oyunun koreograflığını, Bulgaristan Kadriye Latifova Devlet Müzikal Dram ve Tiyatrosu Dansçısı Nihal Nihat Rasim yapıyor.

Yedi Kocalı Hürmüz oyununun dekorlarını da, Hollanda Kraliyet Akademisi mezunu Ressam Burhan Kul hazırlıyor.
7 Kocalı Hürmüz, 29 Nisan’a kadar her hafta sanatseverlerle buluşacak. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluğu, daha önce de “Bir İnsan Yaratmak” ve “Taziye” adlı oyunu sahnelemişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 12:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?