22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'de yörük parkı yapılıyor

KEPEZ'DE YÖRÜK PARKI YAPILIYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, '18.Yörük Türkmen Şenliği'ne katıldı. Başkan Tütüncü, Yörükler Parkı projesini Kepez Belediyesi olarak üstlendiklerini belirtti.

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Yörük Sanayici İş Adamları Derneği, Düzlerçamı piknik alanında 'Yörük Türkmen Şenliği'nin bu yıl 18'incisi düzenledi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı şenliğe siyasiler büyük ilgi gösterdi. Milletvekili adaylarının yanı sıra şenliğe, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

3,5 YILDIR BEKLETİLEN PARK PROJESİ

Programa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı konuşmada Yörükler Derneği'ne gelenek ve göreneklerini yaşatabilecekleri bir park alanı tahsisi yapıldığını ve dernekte bir proje hazırlanmasına rağmen projenin beklediğini söyledi. Başkan Tütüncü ilgili birimlere talimat vererek proje üzerinde çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

BİR AY SONRA YAPIMINA BAŞLANACAK

Barış Mahallesi'nde yer alan bu parkın projesini Kepez Belediyesi olarak üstlendiklerini ifade eden Başkan Tütüncü, proje üzerinde çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte en geç bir ay sonra parkın yapımına başlayacaklarını kaydetti. Başkan Tütüncü, “Yüzyıllardan bu yana Yörük kültürünü en güzel şekilde temsil etmiş bir toplumuz biz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Yörüklere ve Yörük Derneği'ne kapımız, günlümüz sonuna kadar açık oldu. Barış Mahallesi'nde bir alanımız var. Bu yeşil alan Yörükler Derneği'ne tahsis edilmiş fakat bugüne kadar bu projenin uygulanamamış olduğunu gördük. Bugüne kadar yapılamamış olan Yörükler Parkı projesini Kepez Belediyesi olarak biz üstlendik. Yörük Kültürüne kalıcı bir katkı olacaktır” dedi.

İLK KURUMSAL YÖRÜK DERNEĞİ

Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Duman da açılış konuşmasında, 1994 yılında kurulan derneğin, Türkiye'nin ilk kurumsal anlamda yapılanmış Yörük derneği olduğunu ifade etti. Duman, projesi hazırlanan ancak yıllardır çeşitli nedenlerle bir türlü yapım aşamasına geçilemeyen parkın yapımının Kepez Belediyesi'nin üstlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından eğlenen katılımcılar, develer ve eşeklere binerek şenlikte eğlendi. Yörük kültürünün sembolü olan kıl çadırların da kurulduğu şenlik alanında, develerle göç canlandırıldı. Şenlikte, Elmalı Mehteran Takımı, Aşık Kazanoğlu ve Gamze Durmazer şarkılar söyledi.

KEPEZ'DE YÖRÜK PARKI YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 12:52:03
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?