21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'den 20 bin adet broşür

Kepez Belediyesi, vatandaşı uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve kuduz hastalığı ile ilgili 20 bin adet bilgilendirme broşürü hazırladı.

Kepez Belediyesi, kene ve kuduza karşı ilçe halkını broşürle bilgilendiriyor. Kepez Belediyesi, en tehlikeli bulaşıcı hastalıklardan olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve kuduz hastalığı ile broşürle mücadele ediyor.

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, vatandaşı uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve kuduz hastalığı ile ilgili 20 bin adet broşür hazırladı.

Broşürler, halka açık alanlarda, muhtarlıklarda, alışveriş merkezlerinde, semt pazarlarında, 3. Ramazan Şenliği alanında Kepez Belediyesi standa ücretsiz dağıtımı yapılıyor. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili hazırlanan bilgilendirme broşüründe, KKKA'nın nasıl bulaştığı, belirtileri, kene ısırmasında korunma yolları, kenenin vücuttan nasıl çıkarılacağı hakkında bilgiler bulunuyor.

Kuduzla ilgili broşürde de, kuduza yakalanan hayvanlarda ne gibi belirtilerin görüldüğü, kuduzun insanlardaki belirtileri, kuduzun insana nasıl bulaştığı, kuduzdan korunmak için neler yapılması gerektiği, kuduz şüphesi veya teması olduğunda neler yapılması gerektiği ve kuduz hastalığının tedavisiyle ilgili bilgiler yer alıyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de şenlik alanındaki belediyenin standında halka ücretsiz dağıtımı yapılan broşürleri inceledi. Başkan Öner, sosyal görev gereği
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve kuduz hastalığı konusunda vatandaşı bilinçlendirmek, uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla bu broşürleri hazırladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 14:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?