8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'den dev çarşı hizmeti

Antalya Kepez Belediyesi projelerini birer birer hayata geçiriyor. Göreve geldiği günden itibaren Kepez’in gelişimi için elinden gelen gayreti gösteren Belediye Başkanı Erdal Öner, projelerine devam ediyor.

Kepez bölgesinin ihtiyacı olan toplu alışveriş merkezinin çalışmalarına başladıklarını ifade eden Öner, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin desteği ve Pazarcılar Odası’nın işbirliği ile ‘Kepez Çarşısı’nın planlandığını belirtti.

Kepez Belediyesi hizmet binasının arka bölümünde bulunan alanın ‘Kepez çarşısı’na dönüştürülerek bölge halkına hizmet götürecek. Planlama aşamasında olan çarşının 4 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 6 bin 300 metrekareden oluşuyor. Tarihi otantik bir yapıda planlanan çarşıda taş ve ahşap kullanılacak. 100’e yakın dükkan, büyük havuz, açık kermes alanı ve restoranlarla bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verecek.

5 Ekim 2005 yılı 282 sayılı karar ile onaylanan atıl durumdaki alanın esnafa kazandırılacağını ve Kepez bölgesinin cazibesinin artacağını ifade eden Öner, “Proje çalışmaları halen sürüyor. 5 yıl inşaat yapımı karşılığı, kalan 5 yılı ise encümen belirleyecek. Esnafımıza katkı amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Varoş olmaktan çoktan kurtulan Kepez’in gelişimi için buna benzer çalışmaların arttırılması gerekiyor. Proje ile bölgenin cazibesi de artacaktır. Planlanan çarşının hizmete girmesiyle birlikte bölgede toplu alışveriş merkezi sorunu çözülmüş olacaktır. Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılacak olan çarşı bölge halkına hizmet götürürken, Antalya turizminin de can damarı konumuna gelecektir. Önümüzdeki günlerde planlama çalışmalarını tamamlayacağımız alana en kısa sürede başlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 15:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?