8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'den eğitime dev destek

Kepez Belediyesi, 75. Dil Bayramı nedeniyle öğrencilere 2 bin adet Türkçe sözlük, imla kılavuzu ile deyimler ve atasözleri sözlüğü dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, Başkan Öner’e eğitime verdiği katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kepez Belediyesi’nden ilk Türk Dil Kurultayı’nın toplantısının 75 yıldönümünde, öğrencilere anlamlı hediye geldi. 75. Dil Bayramı dolayısıyla öğrencilere, 2 bin adet Türkçe sözlük, imla kılavuzu ile deyimler ve atasözleri sözlüğü verildi.
Kaynak kitapların ilk dağıtımı, Mehmet Akif Mahallesi’ndeki Şerife Tufan İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Kitap dağıtım törenine Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi, Soner Erkaya, Mesut Kocagöz, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kaynak kitap dağıtımı ile Kepez Belediyesi’nin, Türkçe’yi öğrenme ve güzel kullanma önceliğine destek verdiğini söyledi.

Kepez Belediyesi’ne, eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Gülay, “Kepez Belediyesi, her zaman eğitimin sorunlarının çözümüne yardımcı oldu. 33 tane okul arazisi oluşturuldu ve Milli Eğitim’e tahsis edildi. Bu arsalar yatırıma dönüştü. Şu ana kadar 13 tane okul yapıldı, bazılarının da inşaatı devam ediyor. Arazilerin bir kısmına da Toplu Konut İdaresi tarafından 24 derslikli okul yaptırılacak. Okul bahçelerinin düzenlenmesi projesi vardı. Bu projeye de destek veren Kepez Belediyesi, 30 okulun bahçesini düzenleyerek çocuklarımızın kullanımına açtı. Her zaman eğitimin yanında olan Başkan Öner’e çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Şu ana kadar eğitime müthiş bir destekleri oldu.”

26 Eylül 1932'de Dolmabahçe Sarayı'nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan Türk Dil Kurultayı'nın 75. yılını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Soner Erkaya da, “Yerel yönetimler olarak bizlerin de, Türkçemiz’in gelişmesine, doğru kullanımına destek vermesi gerektiği inancındayım. Bu amaçla 75. Dil Bayramı’nda ‘Benim Güzel Türkçem’ konulu kompozisyon yarışması düzenliyoruz ve 2 bin öğrencimize de Türkçe sözlük, imla kılavuzu ile deyimler atasözleri sözlüğü dağıtıyoruz.” dedi.
Eğitimin sorunlarının çözümüne katkı koymaya devam edeceklerinin altını çizen Erkaya, “11 tane bilgisayarlı sınıf açtık, 35 tane bilgisayar sınıfının açılmasına da yardımcı olduk. Binlerce öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Yine çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı, Dünya ve Türk Edebiyatı’nın klasiklerinden oluşan 25 bin kitabı, bölgemizdeki okullara dağıttık.

Şimdi de, 75. Dil Bayramı’nda, Türkçemiz’in doğru ve güzel kullanımını teşvik etmek ve aile bütçesine katkı amacıyla 2 bin adet Türkçe sözlük, imla kılavuzu ile deyimler ve atasözleri sözlüğünü çocuklarımıza armağan ediyoruz. Bundan sonrada eğitime ve bölgemizdeki okulların fiziki alandaki sorunların çözümüne destek vermeye devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Gülay, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Soner Erkaya, Recep Mavi ve Mesut Kocagöz tarafından, kaynak kitaplar temsili olarak öğrencileri verildi. Başkan Yardımcısı Erkaya, Şerife Tufan İlköğretim Okulu’nun laboratuarını ve bahçesinin peyzajını da yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 15:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?