1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez’den İsviçre’ye tepki

KEPEZ’DEN İSVİÇRE’YE MİNARE PROTESTOSU

Kepez Belediyesi Meclisi ortak bir bildiri yayınlayarak İsviçre’nin minare yasağını protesto etti. Bildiri de özgürlük ve hoşgörü vurgusu yapıldı.

Kepez Belediye Meclisi’nden İsviçre’ye, minare protestosu geldi. Kepez Belediyesi’nin, Aralık ayı meclis toplantısında AK Partili, CHP’li ve MHP’li Meclis Üyeleri, ortak bir bildiri yayınlayarak, İsviçre’yi minare yasağından dolayı kınadı.

AK Parti Meclis Üyesi Serhat Demir, CHP Meclis Üyesi Şahali İnce ve MHP Meclis Üyesi Reşat Oktay imzasıyla minare yasağını protesto etmek amacıyla bildiri hazırlandı. Bildiriyi okuyan AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, İsviçre’de cami minarelerinin yasaklanmasıyla ilgili alınan kararın demokrasi, insan hakları, din ve vicdan hürriyetine aykırı olduğunu belirterek, “Bu nedenle yanlış olduğunu kabul ettiğimiz bu kararı protesto ediyoruz.” dedi.

İsviçre’ye özgürlük ve hoşgörü göndermesinde bulunan bildiri de şu görüşlere yer verildi: “Bizim ülkemizde kiliseler, havralar v.s ibadethaneler nasıl özgürce faaliyetlerini sürdürüyorlarsa, bütün dünyada İslam dininin ve diğer dinlerin ibadethanelerinde, dini inanışlara göre ibadetlerin özgürce yapılmasına müsaade edilmesini istiyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 17:17:04
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 17:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?