21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'den öğrencilere ÖSS semineri

Kepez Belediyesi, ÖSS’ye girecek öğrenciler için Eğitim Danışmanı ve Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy’un konuşmacı olarak katıldığı “ÖSS’ye 5 kala” konulu seminer düzenledi.

İlçedeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalışan Kepez Belediyesi, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek öğrencilere de yardımcı oluyor.

Kepez Belediyesi, Eğitim Danışmanı ve Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy’un konuşmacı olarak katıldığı “ÖSS’ye 5 kala” konulu seminerle öğrencileri bilgilendirildi. Yeni Mahalle Semt Evi’ndeki seminere 500’e yakın öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerde bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, sanatta, kültürde, sporda ve eğitimde gençlerin geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Öğrencileri, ÖSS konusunda bilgilendirmek ve yardımcı olmak amacıyla bu semineri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Öner, öğrencilere, “ÖSS, hayatın başlangıcı ve sonu değil” hatırlatmasını yaptı.

İnsan hayatının her evresinde yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Erdal Öner, şunları söyledi; “Sizler liseyi bitirdiğinizde, kiminiz üniversiteye gidecek, kiminiz ticaret yapacak, bazılarınız da iş adamı olacaksınız. Elbette ÖSS sınavını önemsiyoruz. Ama bu sınavın hayatın sonu olmadığını bilmelisiniz. Hayatınızda yeni bir pencere açılacağı inancıyla stresten ve sıkıntıdan uzak sınava hazırlanmalısınız. ÖSS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Kepez’de eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çalıştıklarını anımsatan Başkan Öner, daha sonra şunları söyledi; “Göreve geldiğimizde 52 olan okul sayısını 68’e çıkardık. 16 okulun yapımını tamamlandı. Yatırım programına alınan 10 okulla birlikte Kepez’e 26 okul kazandırmış olacağız. Antalya Valiliğimizin, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile 2010 yılında Kepez’de okul sıkıntısını bitirmek istiyoruz. Çünkü gençlerimizin başarısının daha sağlıklı ve teknik olarak daya iyi koşullara sahip okullardan geçtiğine inanıyorum” dedi.

Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş da, bu seminerin Antalya’nın ÖSS ve eğitim başarısına katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Başkan Öner, Sait Gürsoy’a, katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Gürsoy da, sabah ve öğleden sonra iki bölüm şeklinde yapılan seminerde öğrencileri, “ÖSS’nin temel ilke ve kavramları, soru sayısı ve niteliği, zamanlama ve taktik, son 39 günde ne yapmalı, doğru tercih nasıl yapılır, sınava doğru genç-aile iletişimi” konularında bilgilendirdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?