22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'den öğretmenlere karanfil

Kepez Belediyesi, bölgesinde eğitim veren 85 okuldaki öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, 10 bin karanfil dağıtarak kutladı.

Kepez Belediyesi, Atatürk'e “Başöğretmen” ünvanı verilişinin 78’inci ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 26’ıncı yılında öğretmenleri unutmadı. 4,5 yılda ilçeye 33 okul kazandıran, okulların sorunlarının çözümüne büyük destek veren Kepez Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 85 okuldaki öğretmenlere 10 bine yakın karanfil dağıttı.

Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Varsak İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Kaya, öğretmenler odasında bir araya geldiği öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde kutladı. 24 Kasım’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “Başöğretmen” ünvanının verildiği anlamlı bir gün olduğunu hatırlatan Gürsel Kaya, “Başöğretmen’in, eğitime, Türk kadına verdiği değer dünyada takdire şayandır. O nedenle Başöğretmenimizi anmak ve O’nu kuşaktan kuşağa anlatmak durumundayız.” dedi.

İnsan için ilk öğretmenin anne olduğuna işaret eden Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, “İnsanın eğitiminde kadınlarımızın ayrı bir önemi var. İnsan öğrenmeye anne karnında başlıyor. Çocuk, ana sütü gibi Türkçe’mizi, önce annesinden öğreniyor.” ifadesini kullandı.

Kaya, konuşmasının ardından karanfil verdiği öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Kaya, öğretmenlerin sıkıntılarını da dinledi. Kepez Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü de 10 bin karanfille, ilçedeki 85 okuldaki öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?