16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kepez’den ÖSS konferansı

KEPEZ’DEN ÖSS KONFERANSI

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘ÖSS Sınavında 2 Aşamalı Yeni Sistem’ konulu konferansa Eğitim Danışmanı,Sabah Gazetesi eğitim yazarı, CNN Türk ‘Başarıya Doğru’ program yapımcısı Sait Gürsoy konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim Danışmanı-Sabah Gazetesi Eğitim yazarı, CNN Türk program yapımcısı Sait Gürsoy, konuk olarak katıldığı konferansta ‘Sınavında 2 Aşamalı Yeni Sistem’ konusu ile ilgili bilgiler verdi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Kepez İlçesi’nden birçok okul ve bin 300’e yakın öğrenci katıldı. Üniversite giriş sınavı ve katsayı konusundaki son gelişmelerin değerlendirildiği konferansta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, okul müdürleri ve öğretmenler hazır bulundu.

İki aşamalı olarak uygulanacak yeni üniversite sınavı sisteminin sistemin meslek lisesi öğrencileri için avantajlı olacağını ifade eden Sait Gürsoy, “Yeni sistemde geçen yıllara nazaran katsayılar birbirine yaklaştırıldı. Meslek liseleri sınavlarda sorular zorunlu konuları tam görmedikleri ve katsayıdaki farktan dolayı ezilecekler ama 2009’a göre daha şanslı olacaklar. İki aşamalı sınavın Nisan ayında yapılacak olan ilk aşamasında 500 bine yakın öğrenci elenecek. Nisan ayında yapılacak olan birinci sınavda soruların karakteri meslek ve genel liselerde okutulan derslerden oluşacak ve temel ve basit sorular sorulacak. Haziranda ise matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, dil alanlarında sorulan bilgiye dayalı konulardan oluşacak. Sınava giren öğrencilerin kendi alanlarından bir bölümü seçmeleri durumunda katsayı 0.15, alan dışı programları seçmelerinde ise 0.12 ile çarpılacaktır. Meslek liselerinin katsayıları 0.12 ile çarpılacak. Kat sayılar arasındaki fark aza indirilirken meslek liselerindeki öğrenciler bu yıl daha şanslı durumdalar” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de öğrencilere yaptığı konuşmada, “Kepez’de bulunan liselerde öğrenim gören birçok arkadaşımızın burada buluşması, kafasındaki birçok sorunu netleştirmesi bana çok büyük bir memnuniyet verdi. Bundan sonraki günlerde de gençlerimizi önemseyerek çalışmalarımıza yön vereceğiz. Bu sene yeni bir sınav sistemi ile birlikte yeni bir döneme girilmiştir. Sınav öncesinde çalışmalarınıza yön verme konusunda yardımcı olmak ve küçük bir katkı koymak için bu konferansı gerçekleştirdik. Sınavda başarılı olacağınıza yürekten inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

KEPEZ’DEN ÖSS KONFERANSI
KEPEZ’DEN ÖSS KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:37:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 14:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?