7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'den park atağına devam

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 18 dönüm alandan oluşan ve içerisinde hilal şeklinde şelalenin bulunduğu beldenin 4. büyük parkının 15 gün içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Kepez Belediyesi, 4. büyük parkına kavuşuyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 18 dönümlük alan üzerindeki parkın yapımı büyük oranda tamamlandı. İçerisinde hilal şeklinde yapay şelale bulunan parkın, peyzaj çalışmasının tamamlanmasının ardından önümüzde günlerde hizmete girmesi bekleniyor. Parkın yanına lunapark ile huzurevi yapılması da planlanıyor. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, beldenin 4. büyük parkında incelemelerde bulundu. Parkın inşasının büyük oranda tamamlandığını belirten Öner, bölgeyi canlandıracak olan parkın 15 gün içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

4 yılda yaptıkları çok amaçlı büyük parklarla beldeyi güzelleştirdiklerini ifade eden Öner, “Fevzi Çakmak Mahallesi’ne kazandıracağımız 4. büyük parkın inşasını büyük oranda tamamladık. Parkın bulunduğu alan daha önce kullanılmayan Devlet Su İşleri’nin (DSİ) pompa merkeziydi. Ağaç bulunmayan, çorak araziden oluşan alana, güzel bir mimari çalışmayla, şelalesiyle, oturma alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, barbeküleriyle, restoranıyla Kepez’in 4. büyük parkını kazandırıyoruz. Parkımız, Fevzi Çakmak ve Yükseliş Mahalleleri’nin yeşil alan ve sosyal aktivite ihtiyacını karşılayacak ve bölgenin kaderini değiştirecek” dedi. Parka geçişleri kolaylaştırmak için parkın yanındaki su kanalının üzerine köprü yaptıklarını anlatan Öner, parkın yanındaki alanlar da lunapark ve huzurevi yapılmasını da yatırım programına aldıklarını sözlerine ekledi.

Mesire alanı içerisinde kır kahvesi, çocuk oyun seti, spor aletleri alanı, seyir terasları, koşu ve yürüyüş yolları, barbekülerin yer alacağı piknik alanı bulunacak Kepez Belediyesi daha önce Avni Tolunay Mahallesi’nde 63 dönümden oluşan Tek Sarnıç Mesire Alanı’nı, Baraj Mahallesi’nde 21 dönümden oluşan parkı ve bin 600 dönümlük alanıyla Türkiye’nin en büyüğü olan Kent Ormanı Mesire Alanı’nı Antalya’ya kazandırmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 13:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?