15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez’den ücretsiz göz taraması

KEPEZ’DEN ÜCRETSİZ GÖZ TARAMASI

Kepez Belediyesi, Özel Medisu Tıp Merkezi işbirliği ile 20 okulda 5 bin 606 öğrencinin yararlandığı ücretsiz göz taramasını ilçe genelinde de yapacak.

Kepez Belediyesi’nin Özel Medisu Tıp Merkezi ile ilçedeki okullara yönelik gerçekleştirdiği ücretsiz göz taraması tamamlandı. Uzman göz hekimlerinin yer aldığı taramada, 20 okulda 5 bin 606 öğrenci muayene edildi. Taramada rahatsızlığı tespit edilen bin 445 öğrenci, hastaneye götürülerek tedavisi gerçekleştirildi. 232 öğrenciye de ücretsiz gözlük alındı.

Sağlık taramasıyla maddi imkanı ve sosyal olanağı olmayan kişilerin sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Kepez Belediyesi, okulların ardından göz taramasını ilçe genelinde gerçekleştirecek. Özel Medisu Tıp Merkezi desteği ile ücretsiz yapılacak göz taraması, 15 Haziran’da Kepez Belediyesi’nin önünde başlayacak. Göz taraması, Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özsoy koordinatörlüğünde, Göz Hastası Uzmanı Dr. Mehmet Erdem ve Dr. Hatice Dengiz tarafından yapılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü vatandaşları ücretsiz sağlık taramasına katılmaya davet ederek, “İnsanı merkeze yerleştiren bir belediyecilik anlayışı ile ilçe halkına hizmet veriyoruz. Sağlık kurumlarıyla işbirliği yaparak, sağlık hizmeti satın olarak maddi imkanı, sosyal olanağı olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz taramalarla, 10 binden fazla vatandaşımıza sağlık hizmeti sunduk. Bundan sonra da ücretsiz sağlık taramaları ile halkımıza sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 12:32:00
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 14:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?