7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'den ücretsiz kalp taraması

Kepez Belediyesi, An-deva Hayat Hastanesi işbirliği ile 12 mahallede ücretsiz kalp sağlığı taraması gerçekleştirecek. İlk tarama 5 Ocak’ta Erenköy Mahallesi’nde yapılacak.

Kepez Belediyesi, sosyal projelerle belde halkına sağlık alanında hizmet götürmeye devam ediyor. Kepez Belediyesi, belde halkına ücretsiz kalp sağlığı taraması hizmeti verecek. An-deva Kalp Hastanesi işbirliği ile 12 mahallede ücretsiz kalp sağlığı taraması yapılacak. Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özsoy kontrolünde ilk tarama 5 Ocak’ta Erenköy Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Taramada, kardiyoloji uzmanı tarafından, vatandaşların açlık kan şekeri, kolesterol ve triglisenid (kandaki yağ oranı) ölçümü ile EKG çekimi yapılarak, muayenesi gerçekleştirilecek.

Sosyal güvencesine bakılmaksızın müracaat edenler muayene edilecek. Taramada rahatsızlığı tespit edilenlerin ileri tetkik ve tedavisi de An-deva Hayat Hastanesi’nde gerçekleştirilecek. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, sosyal belediyecilik anlayışı gereği ücretsiz kalp sağlığı taramasını başlattıklarını söyledi. Öner, “Gerçekleştirdiğimiz rekor düzeydeki yatırımlarla beldeyi çağdaş bir kent kimliği kazandırırken, sosyal projelerle de belde insanının sosyal alandaki sorunlarını çözüyoruz. Ücretsiz kalp sağlığı taraması ile binlerce vatandaşımıza yardımcı olacağız. Bundan sonra da sosyal projelerle de belde halkının sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 14:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?