21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'den vatandaşa sağlık hizmeti

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, sağlık TIR’ı ile sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına götürdüklerini söyledi.

Kepez Belediyesi tarafından başlatılan sağlık TIR’ı uygulamasıyla ilçe halkına işitme testi taraması yapılıyor.

Altınova Orta Mahalle'de başlayan ve 20 mahalle de yapılacak olan taramaya vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Karşıyaka Mahallesi'ndeki işitme taramasına katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, görevde olduğu süre içerisinde 11 sağlık ocağı yaptırdığını ve 200 yataklı devlet hastanesi yapılmasını da yatırım programına aldığını söyledi.

Taramaya gelen vatandaşlarla da sohbet eden Öner, İlçenin fiziki alandaki sorunlarını çözerken, insan sağlığına yönelik hizmetlere de büyük önem verdiğini belirtti. Ücretsiz sağlık taramalarıyla maddi ve sosyal olanaksızlıktan hastaneye gidemeyen vatandaşlara da sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Başkan Öner, "20 mahallede ücretsiz işitme testi yapıyoruz. Sağlık TIR’ımız, Kepez'deki bütün mahallelere giderek vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması hizmeti sunacak. Kepez Belediyesi sağlık personeli veya işbirliği yapılacak olan özel hastanelerin sağlık görevlileri tarafından vatandaşlar ücretsiz muayene edilecek. Sağlık TIR’ında, kalp, verem, şeker, kolesterol, tansiyon, hepatit, diş ve göz alanında sağlık taraması yapılacak" dedi.

Şu ana kadar binlerce vatandaşa bu şekilde sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Başkan Öner, "Kepez'e, yer tahsisiyle hayırsever bulup, Sağlık Bakanlığı ile görüşerek 11 sağlık tesisi kazandırdık. Sağlık TIR’ımızda yapacağımız ücretsiz sağlık taramalarıyla da sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürüyoruz." dedi.

İşitme testleri sırasıyla Zafer, Kazım Karabekir, Kanal, Çamlıbel, Fatih, Santral, Şafak, Gülveren , Avni Tolunay Mahallesi, Kültür Mahallelerinde yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?