21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'den 'verem' taraması

KEPEZ'DEN 'VEREM' TARAMASI

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, sağlık ekipmanlarıyla donatılmış tır içerisinde ücretsiz verem taraması yapacak.

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ücretsiz verem taraması yapacak. Kepez Belediyesi ve Verem Savaş Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan tarama, Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özsoy koordinatörlüğünde 17 Şubat Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden başlayacak. Her yıl ücretsiz olarak yapılan verem taraması gerçekleştiren Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl 928 kişiye verem taraması yaparken bu yıl bu rakamı ikiye katlamayı hedefliyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz yıl yüzlerce kişinin verem taramasından geçirildiğini belirterek, gezici ekiplerin bu yılda her gün farklı bir mahellede bini aşkın vatandaşı verem taramasından geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Tütüncü, verem taramasıyla hasta olduğu tespit edilen kişilerin ise Verem Savaş Dispanseri'ne yönlendirileceğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden başlayacak olan verem taraması, 18 Şubat Cuma günü Fevzi Çakmak ve Altınova Sinan Mahallesi, 21 Şubat Pazertesi günü Eski Varsak Belediyesi önü ve Kütükçü Mahallesi, 22 Şubat Salı günü Erenköy Mahallesi ve Fatih Mahallesi, 23 Şubat Çarşamba günü Kepezaltı ve Baraj Mahallesi, 24 Şubat Perşembe günü Yavuz Selim ve Düdenbaşı Mahallesi'yle devam edecek, 25 Şubat Cuma günü Başköy Mahallesi'yle de son bulacak.

KEPEZ'DEN 'VEREM' TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 12:20:02
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 13:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?