1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'e bir eğitim kurumu daha

Habibler İlköğretim Okulu’nun anasınıfının açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede eğitim kalitesinin artırılması için çalışacaklarını söyledi.

Kepez, bir eğitim kurumuna daha kavuştu. Falez Rotary Kulübü’nün, Habibler İlköğretim Okulu’na yaptırdığı, 200 öğrenciye hizmet verecek olan, anasınıfı törenle hizmete girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyhan, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Falez Rotary Kulübü Dönem Başkanı Saliha Şenel Yiğiter, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyhan, “Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşlarının, Türk milletiyle birlikte gerçekleştirdiği Cumhuriyet’in, bu ülkeyi ne kadar çağdaşlaştırdığının göstergesi eğitimde kat ettiğimiz mesafedir.” dedi.

Tören alanına gelişinde öğrencilerin sevgi gösterisinde bulunduğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, konuşmasında daha güzel bir toplum ülküsüne, eğitimi kuvvetlendirerek, eğitime yatırım artırarak ve eğitim süreçlerini kaliteli hale getirilerek ulaşılabileceğini belirtti.

İnsanımızın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Tütüncü, “İnsanımızın kalitesini artırmak suretiyle yapacağımız çalışmalarla toplumu kalkındıracağız. Bizlerin en önemli sloganlarından bir tanesi kendi medeniyetimize yön veren şu ifade olmuştur: ‘İnsani yaşat ki devlet yaşasın. İnsani yücelt ki devlet yücelsin.’ İşte burada yapmış olduğumuz bu çalışmayla insanımızın kalitesini yükseltmeye dönük adımlar atmaktayız. Bizler bugün devletimizin çeşitli kurum ve kuruluşları olarak hep bu ülkü ile dert ile dertlenmiş durumdayız. Bugün ne mutlu bize ki toplumumuzu oluşturan sosyal yardımlaşma ve dayanışma noktasında çok önemli adımlar atan sivil toplum kuruluşlarımız da bu dertle dertlenmiş durumdalar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol kurdeleyi keserek, Habibler İlköğretim Okulu anasınıfını hizmete açtı. Ana sınıfının minik öğrencileri, çiçekle karşıladıkları protokole, seramik taşlarından yaptıkları Türk bayrağı konulu resimleri hediye ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 17:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?