15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez’e bir kardeş daha

KEPEZ’E BİR KARDEŞ DE MAKEDONYA’DAN GELİYOR

Antalya Kepez Belediyesi ile Makedonya’nın başkenti Üsküp’e bağlı Çayır Belediyesi’nin kardeş şehir olması konusunda, fikir birliğine varıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD)ın, İstanbul’da düzenleyeceği fuara katılmak için Türkiye’ye gelen Üsküp’e bağlı Çayır Belediyesi temsilcilerine, Kent Parkı’ndaki Osmanlı Otağı’nda kahvaltı verdi.

Kahvaltıya MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, Kepez Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Çayır Belediyesi İmar ve Şehircilik Danışmanı Ömer Feyzi Bilali, Kepez Belediyesi ile kardeş belediye olmak istediklerini kahvaltıda Tütüncü’ye iletti.

Makedonya ile Türkiye arasında derin tarihi köklere dayanan bir dostluk ve kardeşlik hukukunun olduğunu söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Geçmişimiz üzerinden yola çıkarak, yepyeni bir gelecek inşa etmeliyiz. Onu da bizler yapmalıyız. Biz Türkler, Balkan ülkelerinde ve Osmanlı coğrafyasının bizde olmayan yerlerinde, çok özel ve önemli çalışmalar yapıyoruz. Karşılıklı işbirliğine önem veriyoruz. Belediyemizin işbirliği içerisinde olduğu Balkan belediyeleri var. Bu ilişkileri sizlerle de kurmanın mutluluğunu yaşarız. Kendinizi Türkiye’de yabancı gibi hissetmeyiniz. Türkiye sizin de memleketinizdir.”

Kepez Belediyesi, daha önce de Bosna Hersek'in başkenti Saray Bosna'nın merkez ilçelerinden Stari Grad (Eskişehir) ile kardeş şehir olmuştu.

KEPEZ’E BİR KARDEŞ DE MAKEDONYA’DAN GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 14:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?