7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'e gençlik merkezi

Akdeniz Gençlik ve Kültür Sanat Derneği’ni kabul eden Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, beldeye Gençlik Merkezi kazandıracaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Akdeniz Gençlik ve Kültür Sanat Derneği’ni kabul etti. Dernek Başkanı Murat Dinç, derneğin davetlisi olarak Antalya’ya gelen bazı Avrupa ülkelerinin öğrencileriyle Başkan Öner’i makamında ziyaret etti. Başkan Öner, Avrupalı gençleri, dünya medeniyetlerin buluştuğu Antalya’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gençlerin, kültürel kaynaşmasına yardımcı olan çalışmalara destek verdiklerini vurgulayan Öner, belediye olarak da genç nüfusa yatırım yaptıklarını kaydetti.

Kepez’e, Gençlik Merkezi kazandıracaklarının müjdesini veren Öner; “Beldemizde büyük oranda genç nüfus var. İlköğretim de 60 bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Bu genç nüfusun sosyal, kültürel ihtiyacını karşılayacak olan Gençlik Merkezini yapmak istiyoruz. Gençlik Merkezinde internet kütüphanesi bulunacağı gibi; satranç, bilardo, gibi etkinlikler de yer alacak. Yine burada yaşlılarımızla, gençlerimizi buluşturacağız.”

Başkan Öner, gençlere yönelik yaptıkları hizmetlerle ilgili de şu bilgiyi verdi: “Gençlerimizin spor yapması için 30 tane semt spor sahası yaptık. Kepez Belediyespor Kulübümüz de 11 branşta 3 bine yakın lisanslı sporcumuz bulunuyor. Yaz ve kış spor okullarında binlerce sporcu yetiştiriyoruz. Gençlik şölenleri düzenliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda 45 ülkenin çocuklarını Kepez’de ağırladık.” Başkan Öner, Akdeniz Gençlik ve Kültür Sanat Derneği’ni, kültürlerin kaynaşmasına yardımcı olan çalışmalarından dolayı kutladı. Dernek Başkanı Murat Dinç de, Avrupa Birliği projesi “ Medeniyetlerin Gençlik Zirvesi” ile kültürlerin kaynaşmasına yardımcı olduklarını dile getirdi. Başkan Öner, ziyaretin anısına Akdeniz Gençlik ve Kültür Sanat Derneği Başkanı Murat Dinç’e hediye verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 11:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?