21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'e iki eğitim kurumu daha

Şehit Kahraman İlköğretim okulu ek binasının ve Şerif Tufan İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Cumhuriyet tarihi boyunca 52 okul yapılan Kepez’e, kendi dönemlerinde 28 okul kazandırıldığını söyledi.

Kepez Belediyesi’nin yer tahsisi ile hayırseverler tarafından yapılan iki okulun resmi açılışı gerçekleştirildi. Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde İşadamı Orhan Şenoğlu’nun desteği ile yapılan Şehit Kahraman Çelikbaş İlköğretim Okulu ek binası ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde hayırsever Şerife Tufan’ın desteği ile tamamlanan Şerife Tufan İlköğretim Okulu törenle hizmete girdi.

İki okulun açılış törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, göreve geldikleri günden itibaren bölgenin eğitim kalitesinin artırılması için çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini söyledi. Kendilerinin yer tahsisi ile 4 yılda Kepez’e 17 okul binası kazandırıldığını hatırlatan Başkan Öner, 2008 yatırım programına alınan 10 okulun daha yapılmasıyla Kepez’in okul sorununu kalıcı olarak çözüleceğini belirtti.

Öner, böylece Cumhuriyet tarihi boyunca 52 okulun yapıldığı Kepez’e, kendi dönemlerinde 28 okulun kazandırılmış olacağının altını çizdi. Bölgenin sorunlarının çözümünde Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’den büyük destek aldıklarını vurgulayan Öner, “Bölgenin sorunlarının çözümüyle ilgili çalışmalarımıza her zaman destek veren Valimiz Alaaddin Yüksel’e, Kepez halkı adına teşekkür ediyorum. Sayın Yüksel’in destekleriyle hem eğitim hem de sağlık alanında birçok başarılı hizmete imza attık.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Öner, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yaptıkları çalışmalarla bölgedeki okulların eksikliklerini de giderdiklerini ifade ederek, “ Bölgemizdeki bütün okulların bahçesine sıcak asfalt dökerek, çocuklarımızı çamur çilesinden kurtardık. Yine haftada bir bölgemizdeki okulların iç ve dış temizliğini yapıyoruz. Böylece çocuklarımız, temiz bir ortamda eğitimini alıyor. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için Türk ve Dünya Klasiklerinden oluşan 25 bin kitabı çocuklarımıza armağan ettik” şeklinde konuştu.

Başkan Öner, Kepez’e yapılan okul yatırımlarına verdikleri destek dolayı Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’e, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’a, hayırseverlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Yüksel, Başkan Öner, Milli Eğitim Müdürü Gülay ve hayırseverlerin kurdeleyi kesmesiyle, iki okul resmi olarak hizmet girdi. Başkan Öner, Vali Yüksel ile birlikte ziyaret ettikleri bir sınıfta, sohbet ettikleri çocuklara kitap hediye etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 18:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?