22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'e kapalı halk pazarı

- Antalya’nın Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çamlıbel Kapalı Pazarı’nın temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı müjdesini verdi.

Kepez Belediyesi, bölgedeki tüm pazaryerlerinin kapalı hale getirilmesi için başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Habipler Mahallesi’nde temeli atılan ve tamamlandığı zaman 6 sokak pazarının yerine hizmet verecek olan kapalı semt pazarının inşaatı hızla devam ediyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 2006 yılı sonuna kadar bölgede açık pazar kalmayacağını belirterek, "Bölgemizde şu anda 38 tane sokak pazarı var. Amacımız bunların sayısını azaltmak ve hepsini kapalı hale getirmek" dedi. Sokak pazarlarının hem satıcı hem de müşteriler açısından sağlıklı olmadığını ifade eden Başkan Öner, "Kışın yağmur çamur, yazın toz ve yakıcı güneş altında pazarlarımızda hem alıcılar hem de satıcılar zorlanıyor. Bunun yanında Allah korusun çıkabilecek bir yangında, yollar kapalı olduğu için itfaiye giremiyor. Avrupa Birliği’nin kapısındaki Türkiye’de pazar yerlerimiz daha modern olmalı" diye konuştu.

Habipler Kapalı Pazarı’nın önümüzdeki Mart ayında hizmete açılacağını da belirten Başkan Öner, "Bu pazar açıldığında, çevredeki 6 sokak pazarı burada toplanacak. Bu pazaryeri sadece Habipler’e değil, bölgedeki yaklaşık 8 mahalleye hizmet verecek. Çamlıbel Mahallesi’nde de kapalı pazar oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde buranın temelini atacağız. İnşallah, Çamlıbel ve çevresindeki birkaç mahalle halkı da bu pazarımızdan yararlanacaklar" şeklinde konuştu.

Antalya
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?