22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'e modern sağlık ocağı

Kepez Belediyesi’nin yer tahsisiyle, İl Özel İdaresi’nce Emek Mahallesi’nde yapılan Merkez 34 No’lu Sağlık Ocağı, Vali Alaaddin Yüksel ve Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın katılımı, çocuklu bir annenin ve bayanların kurdeleyi kesmesiyle hizmete girdi.

Kepez, tıbbi donanımıyla, mimarisiyle modern bir sağlık ocağına daha kavuştu. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in, Karşıyaka ve Emek Mahallesi sakinlerine sözünü verdiği sağlık ocağının yapımı tamamlandı. Kepez Belediyesi’nin yer tahsisiyle İl Özel İdare tarafından Emek Mahallesi’nde inşa edilen Merkez 34 No’lu Sağlık Ocağı’nın açılışı gerçekleşti.

Açılış törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya İl Genel Meclis Başkanı Bilal Özgür, Antalya Sağlık İl Müdürü Hüseyin Gül, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, mahalle muhtarları, Emek ve Karşıyaka Mahallesi sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Sağlık İl Müdürü Hüseyin Gül, 20 bine yakın kişiye hizmet verecek olan 34 No’lu Sağlık Ocağı’nda, Kepez Sağlık Grup Başkanlığı’nın da bulunacağını söyledi. Konuşmasında okul ve sağlık ocağı yapımında yer sıkıntısı yaşadıklarına işaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Bilal Özgür de, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e, okul ve sağlık ocağı yapımı için arsa üretiminden dolayı teşekkür etti.

Sağlık ocaklarının artık hem tıbbi hem de fiziki olarak çok modern bir şekilde inşa edildiğine dikkat çeken Özgür, sağlık ocaklarının küçük hastane haline getirildiğini ifade etti.

KEPEZ’DE İNŞAAT KRİZİ YOK

Kepez’de büyük bir değişimin yaşandığını belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Sağlık ocağının açılışını yaptığımız Emek Mahallesi’nin düne kadar yolları, köy yolları gibiydi. Gerçekleştirdiğimiz rekor sıcak asfaltta mahallemizde 1 metrekare asfaltsız yolumuz kalmadı. Sıcak asfaltıyla, kaldırımıyla, parkıyla değerini artırdığımız mahallemizde inşaat patlaması yaşanıyor. İnşaat sektöründe kriz yaşanmasına rağmen Emek ve Karşıyaka Mahallesi’nde son bir ayda 375 adet inşaat ruhsatı verdik. Bu rakam, ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızı gösteriyor.” dedi.

Kepez’in sağlık ocağı sorununun bitme aşamasına geldiğini kaydeden Öner, şunları söyledi: “Barış, Emek ve Baraj Mahalleleri’nde, yer tahsisini gerçekleştirdiğimiz 3 sağlık ocağı İl Özel İdare bütçesiyle yapılarak hizmete girdi. Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde ki kaba inşaatı tamamlanan sağlık polinikliği de Sağlık Bakanlığı’nın göndereceği ödenekle tamamlanacak. Kanal ve Fatih Mahallelerinde, yer tahsisini yaparak, hayırseverlerimiz tarafından yapımına başlanan ve kaba inşaatı tamamlanan 2 sağlık ocağının açılışını önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz. Çankaya Mahallesi’ne, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne ve Gündoğdu Mahallesi’ne de sağlık ocağı kazandıracağız. Bu yatırımlarla, Kepez’in sağlık ocağı sorununu çözmüş olacağız.”

Sağlık taramalarıyla, ilçe halkına ücretsiz sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Öner, 1 yıl içerisinde 3 bin 752 kalp sağlığı taraması gerçekleştirdiklerini söyledi. İlköğretim okulundaki çocuklara 15 bin adet diş fırçası ve diş macunu dağıttıkları hatırlatması yapan Öner, sağlık TIR’ıyla da 52 mahallede ve ilçeye bağlı 6 köyde ücretsiz sağlık taraması yaparak, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götüreceklerini dile getirdi.

Karşıyaka ve Emek Mahallelerini, seçimden önce ve sonra birçok kez ziyaret ettiğini anımsatan Öner, “Bu ziyaretlerimizde vatandaşlarımız bizden sağlık ocağı isteğinde bulundu.Bugün bu isteği yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sağlık Ocağı’nın yapımında emeği olan Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel’e, İl Özel İdaresi’ne, kamu yatırımlarımızda bize destek veren AK Parti Antalya Milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Hüseyin Gül’e, mahalle muhtarlarımıza teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, ocağın Türk kültüründeki önemine dikkat çekerek, hizmete giren sağlık ocağının da farklı kültürlerin buluşma ve kaynaşma noktası olacağını ifade etti.

VALİ YÜKSEL’DEN ÇOCUK HASTANESİ ÖNERİSİ

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise, hizmet anlayışında bürokratik kültürden, insan odaklı kültüre yönelme olduğuna işaret ederek, 34 No’lu Sağlık Ocağı’nın da, kamu hizmetini vatandaşın evinin karşısına getirme anlayışının yansıması olduğunu ifade etti.

Koruyucu ve tedavi edici hizmetlerde çok başarılı çalışmalar yaptıklarını anımsatan Yüksel, “15 yıldır bitirilemeyen Kumluca Devlet Hastanesi’ni tamamlayarak hizmete açtık. Uzun yıllar yarım kalan Serik Devlet Hastanesi’ni ve Aşir Aksu Hastanesi’ni bitirerek hizmete açtık. En kaliteli ve en hızlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni Antalya’ya kazandırdık. Anadolu topraklarının en kaliteli hizmet veren hastanelerinden biri olan Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni yaptık.”Antalya’nın, çocuk ve bebek dostu bir kent kimliğinin bulunduğunu vurgu yapan Vali Yüksel, Antalya’ya çocuk hastanesi yapılmasını önerdi.

KURDELEYİ KADINLAR KESTİ

Yüksel, konuşmasının sonunda 34 No’lu Sağlık Ocağı’nın açılışını bebeği olan bir annenin ve kadının açmasını istedi. Vali’nin isteği doğrultusunda sağlık ocağının açılışını, çocuklu bir anne ve kadın gerçekleştirdi. Açılışın ardından Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve beraberindekiler, sağlık ocağını gezdi.

İl Özel İdaresi bütçesiyle yapılan 34 No’lu Sağlık Ocağı’nda, 2 doktor, 6 ebe, 2 hemşire ve 1 sağlık memuru görev yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 10:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?