7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'e Mozambik'ten kardeş

Kepez Belediyesi kardeş şehir sayısını artırıyor. Kepez Belediyesi ile Mozambik'in başkenti Maputo'ya bağlı Matola Belediyesi kardeş şehir görüşmesi başlattı. 

Mozambik Televizyonu Genel Müdürü ve Matola Belediyesi Basın Danışmanı Smiad Jordao Anguılaze, beraberindeki heyetle kardeş şehir görüşmesi için Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Öner, Matola ile kardeş şehir olmalarının kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Kardeş şehir olgusunun kültürlerin tanınmasına, ekonomik işbirliğinin artmasına yardımcı olduğunun altını çizen Öner, "Bu tür girişimler, iki ülke arasında kültürlerin kaynaşmasına ve
ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi. 

Kepez Belediyesi'nin çalışmalarını çok beğendiğini kaydeden Matola Belediyesi Basın Danışmanı Anguılaze, Başkan Öner'i, Mozambik'e davet etti. Öner de, kardeş şehir görüşmesi için Eylül ayında bir heyetle Mozambik'i ziyaret edeceklerini ifade etti. 

Ziyarette, Mozambik Türk Kolejleri Genel Müdürü ve Söğüt Vakfı Başkanı Asım Akın Işık, Mozambik Türk İş Adamları Konsey Başkanı Mehmet Ali Çoban ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İzzet Bayar da hazır bulundu. 

Anguılaze, Öner'e, Mozambik'in yöresel kültürünü yansıtan hediyeler takdim etti. Başkan Öner de, ziyaret anısına heyettekilere Kepez'i simgeleyen plaket verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 13:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?