22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'e Polonyalı kardeş şehir

Kepez Belediyesi ile Polonya Plock Belediyesi arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı.

Avrupa Türk İş Adamları Derneği (ATİK) ve Türk Dünya Ekonomi İşbirliği Konseyi (TÜDEİK) Başkanı Aziz Şahin ile birlikte Polonya heyeti, Şubat ayında ziyaret ettikleri Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e, kardeş şehir teklifinde bulunmuştu. Kepez Belediyesi ile Polonya Plock Belediyesi arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalanarak, kardeşlik teklifine resmiyet kazandırılmış oldu.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kardeş şehir görüşmeleri ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla ATİK ve TÜDEİK Başkanı Aziz Şahin ile birlikte Antalya'ya gelen ve belediye başkanları ile meclis üyelerinin yer aldığı Polonya heyetini, belediye hizmet binasının bahçesinde çiçeklerle karşıladı. Daha sonra kardeşlik ve işbirliği protokolü töreni için meclis toplantı salonuna geçildi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Öner, Polonya heyetini Antalya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Kardeş şehir projelerine destek verdiklerini, birçok kardeş şehirlerinin bulunduğunu belirten Öner, şunları söyledi: “40-50 yıl öncesine kadar ülkeler arasındaki ilişkilerde kalın çizgilerle çizilmiş sınarlar vardı. Şimdi ise küreselleşen dünyamızda, kültürel, sosyal ve ekonomik diyaloglarla ülkeler arasındaki sınırların kalktığını görüyoruz. Bunun en güzel örneğini bugün Antalya Kepez'de yaşıyoruz. Polonya belediye başkanları ve meclis üyeleri ile Kepez'de beraberiz. Bu tür birlikteliklerin barışa katkı sağlamasını diliyorum. Plock Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Kepez Belediyesi'nin çalışmaları ve ilçenin sosyal ve ekonomik durumu hakkında heyeti bilgilendiren Öner, Antalya ticaretinin ve tarımının yüzde 50'sinden fazlasının Kepez'de yapıldığını anımsatarak, Polonyalı iş adamlarına işbirliği çağrısında bulundu.

Plock Belediye Başkanı Tomasz Kolczynski de ilk defa geldiği Türkiye'yi ve Antalya'yı çok güzel bulduğunu anımsatarak, prens ve prenslerin yaşadığı bin yıllık tarihin bir şehir olan Plock'ın, 150 bin nüfusu ile Polonya'nın en önemli sanayi ve liman kenti olduğu bilgisini verdi.

Plock Belediye Başkanı şunları söyledi: “Kardeş şehir protokolü, çocuklarımızın gelecekteki ufuklarının gelişmesi için çok güzel bir vizyon oluşturacaktır. Bu nedenle bu imza bizim için çok önemlidir. Kepez Belediyesi ile ileriye dönük iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerimizi yeniden canlandıracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Plock Belediye Başkanı Tomasz Kolczynski, ATİK ve TÜDEİK Başkanı Aziz Şahin iki belediye arasındaki kardeşlik ve işbirliği protokolünü imzaladı. İki ülke ve belediyeler arasında ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan protokol ile Polonya ve Türkiye belediyeleri arasında kültürel, ekonomik, sosyal, turizm, ticaret, bilim ve sanat alanında işbirliği sağlayacak şekilde her iki ülke için çalışmalar yapılması ön görülüyor.
Plock Belediye Başkanı Kolczynski, Başkan Öner'e, şehrin simgesi bir şövalye heykeli hediye etti. Başkan Öner de, Kolczynski'ye, altın işlemeli çini bir vazo takdim etti.

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?