22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'i sevindiren karar

Kepez Belediyesi’nin, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında 2 bine yakın kişiyi ilgilendiren 418 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi oy birliği kabul edilirken, Vakıflarla ilgili tapu sorunu çözülen Sütçüler tapulanmasındaki 752 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi de Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.

Kepez Belediyesi’nin, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında 50 yıllık tapu özlemini sona erdirecek kararlar çıktı. 2 bine yakın Kepezliyi ilgilendiren ve Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunu trampa ile çözülen 418 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi, oybirliği ile kabul edildi.

Yine Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in çalışmaları sonucu 50 Yıllık Vakıf Mülkiyeti sorunu çözülen, 10 bine yakın Kepezliyi ilgilendiren Sütçüler tapulanmasındaki 752 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi de Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi. 10 Temmuz Perşembe günü toplanacak olan mecliste, Sütçüler tapulanmasındaki 752 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi görüşülecek.

Başkan Erdal Öner, şehir dışında bulunduğu için Başkan Vekili Zeki Çivik başkanlığında toplanan Kepez Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında 15 gündem maddesi karara bağlandı. Başkan Çivik, meclis açılış konuşmasında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan’a, Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diledi.

Temmuz ayı meclis toplantısında ilk olarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün, katı atık toplama ve taşıma ihalesinin 12 aylık olarak yapılması talebi oy çokluğu ile karara bağlandı. Gündemin 5. maddesinde yer alan Erenköy Mahallesi’ndeki bir işyerinin PTT Antalya Başmüdürlüğü’ne, PTT şubesi olarak, bedelsiz 10 yıllığına tahsisi isteği de oybirliği ile meclisten geçti.

Yeşiltepe Mahallesi’nde yapılan Trafik Eğitim Parkı’nın, Türkiye Trafik Kazaları’nı Önleme Derneği’ne tahsisi de görüşüldü. Tahsis talebi de, ilçedeki okullardaki öğrencilere ücretsiz trafik eğitimi verilmesi, bedelsiz, 5 yıllığına şartıyla oybirliği ile kabul edildi.

Kepez Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında 50 yıldır tapu bekleyenler de sevindirildi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in göreve geldiği günden bugüne Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunun çözümü için yaptığı çalışmalar vatandaşın lehine sonuçlanmaya devam ediyor. Trampa ile Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunu çözülen bin 500 kişiyi ilgilendiren Duraliler ve Varsak tapulanmasına ait 378 taşınmazın ve Baraj, Yeni Emek, Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan Mahalleleri’nde 500 vatandaşı kapsayan 40 taşınmazın hak sahiplerine tahsisi talebi, AK Parti, CHP, MHP ve Bağımsız Meclis Üyeleri’nin oylarıyla kabul edildi.

10 Temmuz Perşembe günü yeniden toplanacak olan Kepez Belediyesi meclisinde, 808 parselin hak sahiplerine tahsisinin karara bağlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?