21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'in çehresi güzelleşiyor

Kepez Belediyesi, imar planında yol, park gözüken alanlar üzerindeki kaçak yapıları kaldırarak, kentsel dönüşümü gerçekleştiriyor.

Toptancı Hal yolu üzerindeki kaçak yapıları kaldırarak yeşil kuşak projesini başlatan Kepez Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir dönem üzerinde onlarca kaçak gecekondunun bulunduğu araziye de yeşil alan olarak Antalya’ya kazandırdı.

Kaçak yapılardan temizlenen 17 dönümlük araziye “su temalı” Kepez’in 3. mesire alanı yapıldı. İçerisinde hilal şeklinde yapay bir şelalenin bulunduğu alan Antalyalıların hizmetine açıldı. Devlet Su İşleri’ne ait kanalın yanındaki araziye yapılan mesire alanında barbeküler, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, oturma yerleri ve Osmanlı mimarisi çeşmeler ile kafeterya bulunuyor.

Bir dönem gecekondu kirliliğinin bulunduğu alanda şimdi suyun ve yeşilin güzelliği var. Suyun ve yeşilin buluştuğu mesire alanında, Antalyalılar hem piknik hem de spor yapabilecek.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nin, Yeni Emek Mahallesi’nin, Kuzeyyaka Mahallesi’nin yeşil alan ihtiyacını da karşılayacak olan mesire yeri, Kepez’de yaşanan değişimi de gösteriyor. Kaçak yapıların işgal ettiği alanlar, kentsel dönüşüm projesiyle, yeşil alan olarak Antalya’nın geleceğine kazandırılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner döneminde yapılan çok amaçlı büyük parklarla ilçe halkının sosyal donatı alanı ihtiyacı karşılanırken, ilçenin prestiji de artırılıyor. Başkan Öner’in, Antalyalıların kullanımına sunduğu Tek Sarnıç, Kent Ormanı ve Fevzi Çakmak Mesire alanlarıyla Kepez, cazibe merkezi de oldu. Hafta sonları binlerce Antalyalı, her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Kepez Belediyesi’nin mesire alanlarına büyük ilgi gösteriyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 15:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?