22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'in el emeği sergisi

Kepez Belediyesi’nin açtığı mesleki ve teknik eğitim kurslarının yılsonu sergisi, KİPA Alışveriş Merkezi’nde açıldı; kursiyerler de sertifikalarını aldı.

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği mesleki ve teknik eğitim kurslarının, Teomanpaşa ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezleri’nin 2007–2008 dönemi yıl sonu sergisi KİPA Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Kepez Belediyesi’nin 5 merkezde düzenlediği kurslara katılan kursiyerler, yılsonu sergisinde yaptıkları ürünleri halkın beğenisine sundu.

Yıl sonu sergisinin açılışına Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Recep Mavi, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in eşi Mümine Öner, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın eşi Nürcan Gülay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Hoplar, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Durmaz ve kursiyerler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Recep Mavi, örgün eğitiminin yanı sıra, binlerce vasıfsız kişinin mesleki ve teknik beceri kazanacakları yaygın eğitime de büyük önem verdiklerini söyledi. Açtıkları kurslar başarıyla tamamlayan ve el becerisi kazanan kursiyerleri kutlayan Başkan Yardımcısı, “Kursiyerlerimiz, el emeği, göz nurları eserleriyle aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Kepez Belediyesi olarak, kursiyerlerimizin, ürettiklerini pazarlayabileceği alanların oluşturulması için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan Yardımcısı Recep Mavi, Mümine Öner, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ve diğer davetliler tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Daha sonra protokol tarafından kurdelenin kesilmesiyle Kepez Belediyesi’nin düzenlediği kuraların yıl sonu sergisi açıldı. Davetliler, sergide yer alan ürünleri ilgiyle incelediler.

Kursiyerler, Mümine Öner’e, takı hediye etti Yıl sonu sergisinde, okuma-yazma kursunu katılan 35 kursiyere de, okur-yazarlık belgesi verildi.

Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’ne ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’ne katılan kursiyerler de, yaptıkları ürünleri, yılsonu sergisinde halkın beğenisine sundu.
Kepez Belediyesi, 2007-2008 döneminde, makine nakışı, mefruşat, ahşap boyama, takı tasarımı, el sanatları, ev aksesuarları, rölyef, kumaş boyama, bebek yapımı ve okuma-yazma kursları açmıştı.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 13:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?